Туризмът е феномен, който се възприема различно от различните нации в цял свят.

И често приятното прекарване, независимо дали става въпрос за екскурзия или бизнес, е въпрос на подготовка. Кои са най-важните неща, които според американците трябва да бъдат взети задължително при пътуване – отговорът на този въпрос дава Стар Вартан в MNN, цитиран от inews.bg

Слушалки

Невероятно, но факт – това е първият предмет, който не трябва да забравяте според Вартан. Идеята е, че по този начин се изолирате от досадните шумове, които неизменно дразнят в публичния транспорт – автобус, влак, самолет. А както добре знаем, чуждите телефонни разговори или пищенето на деца не са най-приятната музика за окото.



Четиво на хартиен носител

Оптималната конфигурация е две книги и три списания, казва Вартан. Книгите са най-добрата защита срещу скуката по митниците.

Здравословна и питателна закуска

Задължително. Не правете грешка да тръгвате на път с идеята, че ще си вземете нещо на аерогарата, автогарата, жп гарата или която и да е гара. Освен ако не познавате добре съответното заведение, няма гаранция, че няма да преживеете неприятни проблеми със стомаха.

Бутилка с вода

Най-добре такива, които могат да се ползват многократно. Това е голямо предимство, когато пътувате със самолет. Можете да минете през митницата с празна бутилка, за да не се заядат митничарите с вас и след това да я напълните с вода в самолета.



Надуваема възглавничка за врата

Когато пътувате дълго време в седнало положение, няма по-голямо облекчение от тази възглавничка. Можете да се отдадете на сладка дрямка без страх, че като се събудите, вратът ви ще има формата на дъска – или поне на вас така ще ви се струва.

Допълнителен чифт чорапи


По възможност по-тънки. Защото и краката ни заслужават да се порадват на добър живот.