Автор
Woman.bg

Скъпа, ще вечеряме ли? Топ 5 на най-невероятните ресторанти в света

Търсите любопитно, странно, красиво местенце, където да вечеряте с любим човек или с приятели? Предлагаме ви пет необичайни ресторанта, в които със сигурност няма да ви бъде скучно!

Шест метра под водата

Разположен на брега на Червено море, в Ейлат, най-южния град на Израел, ресторант Star е удивително място, което наистина си струва да посетите. Проектирането му е отнело цели 4 години, през които са били изкуствено създадени и възстановени съществуващите коралови рифове и живота в тях. Намиращият се на 6 м под водата комплекс включва ресторант, бар и обсерватория. Дизайнът е в морски стил, има много прозорци. Така, докато си седите на столчето с крака като пипала на октопод и хапвате вкусни морски специалитети, можете да се наслаждавате на разкриващия се пред вас красив подводен свят.

Вечеря от преди 100 години

Блюда с почти 100-годишна история предлагат в ресторанта на хотел Astor, намиращ се в центъра на един от най-големите градове на Китай - Тянцзин. Старички, разбира се, са не самите храни, а рецептите, по които са приготвени.

Менюто тук е свързано с известни исторически личности, отсядали някога в хотела. Ако се отбиете, ще можете да си поръчате същия обяд, който е хапнал и революционерът Хуан Син в далечната 1914 г., или да вечеряте сьомга, приготвена на слаб огън, с гарнитура от валдорфска салата, агнешки пържоли със Reform и круши, заляти с ванилов сладолед – меню, избрано от първата жена-пътешественичка, канадската авантюристка Алоха Вандервел (обиколила света със своя автомобил „Форд”).

Като пещерните хора

Ресторант Sauvage в Берлин е интересен с това, че предлага на посетителите храна, с която са се хранили нашите предци – пещерните хора. От менюто отсъстват познатите ни хляб, захар, кашкавал, но пък има вкусен пресен дивеч, органични, необработени кулинарно плодове и зеленчуци, риба, семена, треви. Можете да си поръчате пушена сьомга с билкови подправки, салата с маслини, каперси и кедрови ядки, пълнозърнест хляб без глутен, а за тези, които не пропускат десерта, се предлага вкусен тиквен пай. Ресторанът е изключително романтичен, защото няма електричество – през деня ще се храните на естествена светлина, а вечер – на свещи...



Зад решетките в Италия

През 1984 г. Франческо Мароне става собственик на сградата на бившия затвор в Легано, Италия (много близо до Милано). И тъй като Мароне обичал вкусната, домашно приготвена храна, решил да открие ресторант. Сградата била реставрирана, модернизирана, но най-важните детайли – като решетките на прозорците, били запазени. Сега наровете в La Вilancia са заменени с големи маси с ленени покривки. Обстановката е много романтична. Можете да вечеряте насаме в някоя от килиите или на маса за двама в общите зали с тежки полилеи. Кухнята предлага вкусни италиански ястия.

Вечеря в... леглото

В прочутия ресторант Duvet в Ню Йорк можете да си хапвате, докато си лежите блажено отпуснати върху големите и меки легла. Ако посетите това забележително място, задължително си поръчайте коктейл Platinum Passion, приготвен от коняк L'Esprit de Courvoisier, прясно изцеден лимонов сок, Ruinart Champagne и уникална комбинация от сироп от горски плодове, кафява захар и мед от диви цветя. Необичайното питие е създадено в чест на Памела Андерсън, чест и любим гост на заведението.