Спокойно, на море в Гърция след 14-ти май, за другите държави вижте условията

Вижте до кои държави може да отпътувате още сега, някои дори не искат от гостите си PCR тестове. Пандемията от коронавирус затвори десетки популярни и любими дестинации за почивка и пътешествия. Но има държави, които ще бъдат отворени за туристите през тази година. Някои направиха това още през февруари 2021 г. Къде можете да почивате без да представяте PCR тестове? И какви условия трябва да изпълните, за да се отправите към дълго жадуваната почивка?
Туристическият пазар бързо се пренастройва към създалата се необичайна реалност.

Ето защо е необходимо да се застраховате в случай, че не можете да отпътувате при болест или пък заради закриване на избраната дестинация. Достатъчно е да отидете до специализираните офиси и внимателно да прочетете какви са правилата при отмяна или пренасочване на съответния тур. Към настоящия момент възможностите за избор клонят повече към екзотични държави, до които може да се достигне с прикачване в други страни.

Сега популярни и достъпни са следните държави: Египет, Йордания, Малдивите, Мексико, Куба, Доминиканската република, Обединените арабски емирства, Сърбия, Танзания, Турция, Швейцария, Абхазия. С настъпването на пролетта се очаква да отворят за туристи Гърция, България, Кипър, Словения. Гърция - любимата дестинация за почивка на много българи, вече обяви и датата, от която започва да приема туристи - 14 май. Още преди това обаче южната ни съседка пилотно ще посреща туристи от държавите членки на ЕС, както и от такива страни като Израел, в които ваксинацията е с най-масово покритие на населението. Гръцките туроператори вече активно приемат резервации както от европейските държави, а също така от САЩ и Русия. Има обаче условие: влизащите в Гърция трябва да представят сертификат, с който да удостоверят, че са имунизирани срещу коронавирус, удостоверение за наличие на антитела или пък отрицателен тест за КОВД-19.

Четете още:

3 идилични гръцки острова, за които не подозирате