Автор
Весела Георгиева

Стягайте куфарите. 3 топ маршрута за заклети пътешественици

На никой не му се иска да се раздели с лятото. На нас също. И имаме идеалната рецепта, за да не го позволим - нарича се пътешествие. Така че стягайте куфарите и нека лятото да продължи. Предлагаме ви три посоки, в които можете да потеглите още сега.

View post on Instagram
 

Остров Мавриций
Освен че можете да ходите на плаж, тук можете да карате сърф или да ловите риба. Или просто да се разхождате край брега.

View post on Instagram
 

Но в никакъв случай не пропускайте да станете част от изпълнения с адреналин риболов на риба меч, риба тон или дори... акули! И още нещо - задължително погледнете на острова от високо. На Мавриций една от най-често поръчваните услуги е екскурзия с вертолет - защото гледката отгоре спира дъха.

View post on Instagram
 

Хърватска
Неслучайно я наричат перлата на Адриатика. Красиви гледки, малки островчета, разкошни национални паркове. Започнете своя поход от Дубровник, а след това се отправете на разходка по водите на Средиземно море. Време е за приключение. А септември е най-добрият месец за това. Можете да разгледате историческите забележителности по вода. Насладете се на Средиземноморието.

View post on Instagram
 

По пътя на теснолинейката
Ето ви и един роден маршрут. На родопската теснолинейка. Приключение, което ще ви зареди с положителни емоции, ще ви подари вкусни срещи и чудни гледки.

View post on Instagram
 

Можете да отседнете в Банско, Разлог или село Баня. Няма никакво значение. Във всяко едно от малките градчета по пътя на теснолинейката има прекрасни хотелчета и къщи за гости. Ако сте любители на топлите минерални извори, изберете село Баня. И давайте смело напред. Храната тук е повече от истинска и невероятно вкусна. Гледките също са зашеметяващи. И камините вече са потготвени. За вечеря на свещи и танц на пламъчетата в края на уморителен, изпълнен с приключения ден.