Автор
Woman.bg

Те ти дават 100 000 долара, за да пътешестваш по света

Чрез британски сайт за обяви семейство предлага работа мечта или по-конкретно – пътувай по света и снимай.

Не само, че работните задължения звучат като приказка, но и заплащането е доста примамливо – 100 000 долара на година. Преди обаче да започнете да издирвате обявата, за да кандидатствате, трябва да знаете, че има една уловка.

Семейството от Острова търси професионален фотограф, който да обикаля разнообразни дестинации съвместно с тях, за да ги фотографира. Дотук добре, обаче не е за изпускане подробността, че наетият човек трябва да е на разположение 24/7. Ако му се обадят в 3 през нощта с уточнение, че след два часа пътуват за Китай, фотографът трябва да си стегне багажа и да е на летището.

Фотографът не само трябва да е готов да тръгне на път във всеки един момент, но и да се подготви, че ще жертва личния си живот, защото работодателите му пътуват постоянно и той едва ли често ще има възможността да е у дома при близките си.

Наетият фотограф все пак ще има право на 30 дни годишен отпуск, както и болничен. Освен това всички разходи, свързани с пътуванията – билети, хотелско настаняване, храна и т.н. ще се поемат от семейството.

Освен тези бонуси той ще има възможността да посети събития като карнавала в Рио де Жанейро, да е на сафари в Африка, да види Тадж Махал или да гледа "Формула 1" в Монако.

А кое е семейството, предлагащо мечтаната работа, и дали е от Острова, така и не става ясно, тъй като то е пожелало да остане анонимно. Ясно е обаче, че всички кандидатури ще бъдат проверявани лично от семейството. А финалистите ще бъдат поканени на гости за цял уикенд в дома на възможните си работодатели с цел опознаване.