Автор
Woman.bg

Топ 10 на най-необичайните коледни елхи (част 2)

Миналата седмица ви показахме първата част на материала за 10-те най-необичайни коледни елхи.

Днес ще ви запознаем с останалите пет необичайни празнични символи.

Елха от стъкло


Стъклените изделия, създадени на венецианския остров Мурано, се считат за най-красивите, най-качествените и съответно най-скъпите в света. Тази година във Венеция беше издигната коледна елха с височина 8,5 метра, направена именно от такова стъкло. Тя тежи три тона.

Елха от кристали Swarovski


Ако Мурано се слави с най-доброто стъкло, то компанията Swarovski е известна с най-добрите изкуствени кристали. Именно от тях е създадена елхата в сингапурския магазин Swarovski Boutique.

Елха от касети и дискове


За много хора аудио касетите и компакт дисковете за отдавна част от миналото им. Те бяха заместени от цифровите записи от Интернет, които, трябва да признаем, са доста по-удобни. Затова пък от цифрова музика няма как да създадеш коледна елха, както това е направил художника Томас Дейнингер.

Елха в стил PAC MAN

Въпреки преклонната си възраст за една видеоигра, PAC MAN не губи популярността си. За доказателство за това твърдение служи коледната елха PAC MAN HOLIDAY TREE, която се намира в центъра на Мадрид.

Елха от бирени бутилки

Подобно на елхата от бурета Jack Daniel's, която ви показахме в първия материал, от Heineken също си направиха елха, но съответно от бутилки бира. Тя се намира в Шанхай.