Коледа вече чука на вратата, ако все още не сте украсили елхата си и търсите вдъхновение за нея, днешния ни материал определено ще събуди въображението ви.

Ако пък вече имате елхичка вкъщи, със сигурност пак ще ви бъде интересно да се запознаете с най-необичайните коледни дръвчета.

Елха от хиляди пластмасови бутилки

В литовския град Каунас е разположена елха от 40, 000 пластмасови бутилки. Тя се намира на площада пред търговския център в града.

Най-скъпата коледна елха в света

Служители на хотел Emirates Palace в Абу Даби създадоха една от най-скъпите коледнаи елхи в света. Нейната цена е 11 милиона долара. Това се дължи на простия факт, че тя не е украсена с традиционна коледна украса, а с бижута от световно известни дизайнери. Това налага елхата да бъде под постоянна охрана.

Коледна елха от бъчвите с уиски

Малкият американски град Линчбърг (Тенеси) е известен в цял свят като родното място на уискито Jack Daniel's. И, разбира се, в това градче е създадена коледна елха, направена от 140 бъчви с любимата на мнозина напитка.

Коледна елха от пазарски колички

Количките за пазаруване са истински символ на Коледа в Съединените щати. В края на краищата именно по това време на годината са най-големите отстъпки , а магазините правят най-голям оборот. Това подтикнало служителите на мол в Санта Моника да създадат коледна елха от пазарски колички, която да вдъхнови купувачите още повече.

Коледна елха на проектор

Проекторът на фирмата Rarebeast може да прожектира на стената ви у дома или на която и да е друга вертикална повърхност, изображение на зелена светеща коледна елха. Тази елха не заема място, но и не ухае приятно, затова пък няма нужда от следпразнично почистване.

Очаквайте продължение