Празниците са вече зад гърба ни, но това не означава, че трябва да се оставяме на меланхолията.

За да не ви позволим да попаднете в клопката на зимната депресия, ви представяме няколко дестинации, идеални за пътуване през зимата. Просто вярваме в онази приказка, която гласи, че човек е човек, когато е на път.

Убедете се в правотата на тази максима, докато се запознавате с красотите и мистериите на избраните от нас места. А на кое точно ще заложите – кътчето, разкриващо пред очите ви красотата на зимните пейзажи, или някоя по-топла дестинация, на която ще имате възможност да се заредите с витамин Д, докато се печете на слънце с коктейл в ръка, решавате само вие.

Йордания

Тази арабска държава трябва да бъде посетена поне веднъж в живота. Тя носи колорита на Близкия изток, но далеч не пленява само с него. Йордания може да ви предложи невероятна комбинация от история, гастрономически удоволствия и спиращи дъха гледки и пейзажи.

За да усетите напълно очарованието на държавата, ви съветваме да посетите не само древния град Петра, който е напоен с история и неслучайно е включен в Списъка на природното и културно наследство на ЮНЕСКО, но и пустинята Вади Рум.

Това е пустиня с наситено червен пясък, която ще ви накара да се почувствате, все едно сте в друга галактика. А язденето на камила из нея и нощувката в бедуински лагер, ще ви влюбят безвъзвратно във Вади Рум.
В момента самолетните билети до Йордания са на доста добри цени, така че е време да посетите тази красива държава, ако не сте го направили досега.

View post on Instagram
 

Куба

Това е дестинация, която трудно може да се опише, тя трябва да се почувства. Тя е мирис на хавански пури и ром, тя е плажове с приказни палми и лазурно сини води, тя е прясно изцеден сок от захарна тръстика, тя е малки площадчета, отрупани с хора, танцуващи салса.

Тя е една мечта, която ако реализирате и то през януари, ще имате възможността да се печете на плажа с Куба Либре и книга в ръка, докато простосмъртните са затрупани от сняг в София.

View post on Instagram
 

България

Банско, Боровец, Пампорово

Ако сте любител на зимните спортове, значи с притаен дъх очаквате момента, когато снежната покривка ще се настани по нашите ширини.

А когато това се случи, няма по-подходящ начин за отпразнуване на снега от ски уикенд в Банско, Боровец или Пампорово.



Канкун, Мексико

Януари несъмнено е перфектен за посещение на това райско местенце. От метеорологична гледна точка времето е идеално, тъй като този месец е извън периода на характерните за района урагани.

Освен това и цените на самолетните билети са доста по-приемливи след коледно-новогодишните празници.

View post on Instagram
 

Милано, Италия

Ако за празниците близките ви са решили да ви зарадват с пари, за да може сами да си изберете подарък, който най-много ви харесва, то сега е идеалният момент да ги материализирате в красива чанта или качествени ботуши.

Но не купени от някой мол, а от меката на модата – Милано. Именно сега е най-подходящия момент да посетите италианския град. Вече няма и следа от тълпите от туристите покрай Коледа и Нова година, но пък намаленията още са налице. Особено в outlet-ите покрай самия град.

Няма как да не отбележим, че билетите до модната столица на Италия също са доста ниски през това време на годината.

View post on Instagram