Автор
Роси Кацарова

Топ 5 есенни дестинации в България

Обичаме лятото, но истината е, че не гледаме към него с носталгия, защото настанилата се по нашите ширини есен е идеалното време за пътуване.

Температурите вече не са така високи, а красиво обагрената пейзажи около нас ни подканват да обуем удобните обувки и да се разходим по някоя еко пътека, потопяйки се в красотата и спопкойствието на природата. Ако пък не сте от хората, които обичат походите, винаги може да изберете дестинация, известна с хубавите си спа хотели и да се отдаде на пълне релакс в някой от тях.

Вариантите за почивка през есента са много и за да ви помогнем в избора на дестинация ви предлагаме нашата топ 5 селекция от места, които да посетите този сезон.

Велинград

Велинград безспорно е сред местата в България, които могат да се похвалят с най-добрите СПА хотели. Там може да прекарате есенните дни в басейна с гореща вода, на масаж или на други процедури.

А ако сте в настроение може да се разходите из живописните екопътеки, тръгващи от и около града и да се насладите на свежия планинки въздух.

View post on Instagram
 

Велико Търново

Велико Търново е идеален избор както за отдих, така и за забавления.

Старата българска столица се откроява с автентична архитектура и пленителен дух. А забележителностите, които да посетите, са буквално десетки - от крепостта Царевец, през Арбанаси до китните манастири около града. Няма да сгрешите, ако се отбиете и до Самодивската чаршия и си купите кадаиф и кафе от някое малко дюкянче.

View post on Instagram
 

Ждрело на река Ерма

Невероятно красиво място, което не трябва да пропускате. Откроява се с живописни пейзажи и величествен хоризонт. Иначе казано - само за снимки! Направете си разходка по екопътеката и ще разберете за какво говорим.

Село Нисово и скалните манастири

Село Нисово е живописна дестинация, която си заслужава да посетите още този уикенд. То се намира на около 30 километра от Русе и пленява с приказна природа, която ще ви помогне да се отърсите от забързаното ежедневие и да прочистите ума си. Този красив район, представляващ рай откъснат от урбанизацията и недокоснат от човешката ръка, впечатлява и със скални манастири на повече от 10 столетия. Сред месните се носи легенда, че под тях лежат костите на българи, покосени от чума.



Из Искърското дефиле

Да се отправите на пътуване по шосето, виещо се в унисон с реката в дефилето на Искър, е изживяване, което трябва да изпитате поне веднъж в живота си. Природата в тази част на България е прелестна и дива, а между красивите пейзажи са се скрили забележителности като манастир, екопътеки и водопад, които ви приканват да отбиете от пътя и да ги посетите.

View post on Instagram