В Аляска откриха мило писмо в бутилка от времето на СССР

Ако само преди няколко десетилетия писмото е бил най-надеждният или дори единствен начин да предадеш послание на някого, то днес изглежда просто като вик от миналото. Спомняте ли си кога за последно видяхте лист хартия, обсипан с букви, написани на ръка? Сигурно не бихте могли да дадете отговор на този въпрос, защото е било твърде отдавна. И въпреки че днешният технологичен свят ни предлага всички възможности за мигновена комуникация, е хубаво да си припомним, че някога светът се е движел много по-бавно и спокойно и хората са изпращали благопожелания с писма. Дали по гълъб, или в бутилка, човекът винаги е намирал начин да предаде посланието си. Доказателство за това е едно писмо от времето на СССР, което бе открито съвсем наскоро в Аляска.



Американският гражданин Тейлър Иванов е щастливецът, който се е докоснал до истинско писмо в бутилка, което датира от 20 юни 1969 г. Той споделя вълнуващата находка във Фейсбук, като моли за превод от руски, тъй като това е езикът, на който е написано съобщението.



От писмото става ясно, че авторът на писмото е бил на кораба „Сулак“. Той/тя изпраща сърдечни поздравления на този, който намери бутилката. То завършва с думите: „Желаем ви добро здраве, дълъг живот и щастливо плаване.“

Четете още: Моника Люински пренася сексаферата си и на малкия екран