Автор
Woman.bg

Вижте кои са най-безопасните градове за пътуване в света

Есента е иделаното време за пътешествия. Затова и в началото на септември сигурно вече се замисляте къде да е следващата ви почивка.

А какви са критериите, по които избирате дестинация? Дали има интересни музеи за посещение, или впечатляващи исторически забележителности? Или пък може би държите градът да може да се похвали с разнообразие от заведения и активен нощен живот? Със сигурност тези подробности са значими, но може би най-важният критерий от всички е мястото, до което пътувате, да бъде сигурно.

А кои са десетте най-безопасни градове за екскурзия за 2019-а година разкрива класация на The Economist Intelligence Unit's 2019 Safe Cities Index (SCI).

Индексът за безопасни градове на The Economist Intelligence Unit's 2019 Safe Cities Index (SCI) класира 60 дестинации по целия свят по отношение на тяхната цифрова и здравна сигурност, инфраструктора и лична безопасност.

Списъкът е оглавен от най-населения мегаполис в света Токио. Той печели с резултат от 92.0 точки от възможни 100, разкриват от CNN.

View post on Instagram
 

Сингапур е на второ място с 91.5 точки, а Осака е на трето място с 90.9.

Единствените европейски градове в топ 10 на класацията са Амстердам и Копенхаген, които съответно са наредени на четвърто и осмо място. На 5-о е Сидни, а на 6-о Торонто.

Единственият американски град в челната десетка е Вашингтон, който е на седма позиция. На 9-о място е Сеул, а на 10-а позиция е Мелбърн.