Автор
Woman.bg

Внимание, джебчии! Кои са местата, на които трябва да внимавате

Има държави, които са известни с местата, на които почти 100 процента можете да станете жертва на кражба.

Например Италия...

Флоренция е най-прочута. Ако попаднете в страната на спагетите, хубавото вино и страстните жени, пазете чантата. И се оглеждайте за онези бързи скутери, които се шмугват край вас. За миг ще изчезнат я портмонето ви, я гривната. Особено бдителни трябва да бъдете в Галерията на Академията, около скулптурата на Давид от Микеланджело.

В Рим пък смятат кражбите за истинска "епидемия". Личните вещи на туристите изчезват със скоростта на светлината около Ватикана и Колизеума.

Буенос Айрес, Аржентина

Тук са доста изобретателни. Лекичко ви мацват с нещо, уж че ви е наакала птичка, а после ви предлагат любезно да ви почистят. И докато го правят, ловко отнемат всичко ценно, което носите.

Париж, ах, този Париж!

Френската столица е сред най-посещаваните туристически дестинации. Затова не е никак странно, че е пълна с джебчии. През 2015 г. Айфеловата кула бе затворена за ден заради стачка на служителите, които поискаха помощ от властите за справяне с проблема. По-рано, през 2013 г., Лувърът също бе затворен - по същата причина.

Испански прелести и опасности

В Мадрид се вихрят група джебчии, известни като „Босненският клан“. През 2013 г. местната полиция успя да залови четирима от тях и броят на кражбите намаля с цели 40 процента! Все пак, ако посещавате испанската столица, не забравяйте, че в метрото, музеите и на пазарите ви дебне опасност. Пазете личните си вещи. Подобна е ситуацията и във Валенсия.

Според официалната статистика на местните власти в Барселона ежедневно се извършват над 300 кражби. Най-бдителни трябва да бъдете на Съборния и Кралския площад, площада Каталуния и улица Ла Рамбла.

Доста кражби стават и в Прага

Тук крадците дебнат поотделно, не на групи. Така по-трудно се забелязват. В чешката столица бъдете особено внимателни на Карловия мост, Карловата улица, както и на Староместния и Вацлавските площади.