Нека ви заведем на пътешествие в Индонезия, а по-точно – на вълшебния остров Бали.

Малкият остров, разположен в сърцето на Индийския океан, има уникална природа, вулкани, планини, водопади, езера, приказна религия и много приветливо население! Предлагаме ви пет места, които непременно трябва да посетите.

1. Плаж Blue Laguna. Какво правят първо хората, попадайки на остров? Разбира се се втурват към морето, плуват и се пекат на слънце! Съветваме ви да посетите за целта най-хубавия плаж на Бали – Blue Laguna, разположен до пристанището Padang Bai. Това е изключително живописно местенце с лазурно-синя вода. Тук няма много туристи и ще се радвате на спокойна атмосфера.

2. Опознайте културата и религията на острова. На Бали има ужасно много храмове, във всеки един дом, магазин или хотел има малък семеен храм. Местните са много религиозни и ви препоръчваме да се запознаете с културата им именно на религиозни церемонии. Посетете например храм Tanah Lot, който е разположен на скала насред океана.

Четете още: Спа хотел „Fregate Island Private“ на Сейшелските острови

3. Следваща спирка в културната програма може да е Убуд. Тук ще видите много работилници на дърворезбари, каменоделци, художници и други майстори. В Убуд има и редица художествени галерии.

Най-голямата от тях е музеят на Антонио Бланко. Неговите картини са много изискани и оригинални, а рамките, които той е правил сам, са просто поразителни. Прекарайте един незабравим ден, наслаждавайки се на изкуството!

4. Изоставеният хотел. Тази сграда е една от по-нестандартните забележителности на острова. Ако си падате по тайни, приключения и изоставени къщи, задължително трябва да се отбиете там. Хотелът е разположен на прекрасно място с умопомрачителна гледка, а огромните му мащаби и интересната архитектура непременно ще ви впечатлят!

5. Срещи с дивите животни. Бали е тропически остров и на него има не само джунгли, вулкани, езера и водопади, но и диви животни. Можете да се запознаете по-отблизо с тях в Гората на маймуните.

Това е огромен храмов комплекс, охраняван от маймуните. Животните изобщо не са свенливи, те ще скачат върху вас и ще искат да ги почерпите с нещо вкусно.

Като цяло на Бали има редица невероятни места, най-добре ще е предварително да планирате маршрута си, като обмислите добре и колко време ще отнеме пътят към различните точки.

Очаквайте продължение...

Четете още: Най-добрите СПА-хотели в света