Докато очакваме да разберем дали ще има трети филм “Сексът и градът”, можем да споделим преживяванията на четирите известни приятелки с една приятна екскурзия.

Посетете местата, където Кари, Саманта, Шарлът и Миранда са живели, където са се забавлявали и са пили коктейли.

Мидтаун в Манхатън



С какво е известен: тук се намират най-известните забележителности на Ню Йорк – Таймс скуеър, Бродуей, Пето Авеню, Емпайър стейт билдинг, Рокфелер сентър, фондът на Форд, Крайслер билдинг, комплексът на ООН и редица музеи!

Сюжета от филма: Именно в Мидтаун Кари се разделя с мъжа на мечтите си по време на сватбата в хотел Плаза. Тук е разположен известният бижутериен магазин Tiffany’s & Co, където Шарлът намира пръстен за неуспешната си сватба с Трей Макдъгал. Не забравяйте да посетите и Главната библиотека на Ню Йорк. Тази историческа сграда също е послужила за снимачна площадка на филма, тъй като тук Кари, облечена с булчинска рокля от Vivienne Westwood, чака напразно мъжа на мечтите си.

Кери Брадшоу – “Кой би могъл да си помисли, че на толкова малък остров като Манхатън ще се съберат всичките ни бивши приятели”.

Гринуич Вилидж и Сохо



С какво са известни: Навремето Гринуич Вилидж е бил център на бохемския начин на живот. Сега художниците напускат мястото заради покачилите се цени на недвижимото имущество, но местните жители все още се отличават с либерални възгледи и се гордеят с историята си, наричайки понякога останалата част на Ню Йорк след 14-а улица “село”.

Тук са разположени къщите на много известни личности, като например Джулиан Мур, Лив Тайлър, Ума Търман и Филип Сиймур Хофман. В този квартал на Ню Йорк се намират и бутиците на известни дизайнери - Marc Jacobs, Ralph Lauren, Toosh, Lulu McGuinness, James Perse, Brunello Cucinelli, Fresh, Creed, Mulberry, Olive and Bette и много други!

Сюжета от филма: Първо – точно тук се намира фитнес-салонът, в който ходи Шарлът. В същия квартал, в един от скъпите магазини за мъжко облекло Миранда среща Стийв, докато той си избира костюм. Второ – в Гринуич Вилидж се намира “най-сладката” сладкарница на Ню Йорк (“Магнолия”), където Кари и Миранда се наслаждават на любимите си десерти. След пазаруването през деня можете да се позабавлявате в бар Scout, който във филма е отворен от героите Стийв и Ейдън. А защо не посетите и галерията, в която Шарлът размишлява за смисъла на живота на героините от “Сексът и градът”?

Цитат от сериала: “Той напълно отговаряше на правилото й за трите П-та – позитивен, привлекателен и платежоспособен”.


The Meatpacking District



С какво е известен: “Месарският” квартал е претърпял много сериозни промени от 1990 г насам, превръщайки се в център за луксозни партита и модни ревюта, събрал най-престижните клубове на Ню Йорк. Фактът, че тук е разположено и все още действащото предприятие за производство на месни продукти, само подчертава дръзкия стил на квартала.

Meatpacking District се смята за най-модното място в Ню Йорк. Тук се намират бутиците на всеизвестни имена като Diane von Furstenberg, Christian Louboutin, Alexander McQueen и Stella McCartney.

Сюжета от филма: Точно с дрехи от магазина Diane von Furstenberg Кари се снима в рекламната фотосесия на филма “Сексът и градът”. Можете да хапнете в азиатския ресторант Buddakan, където Кери вечеря заедно с мъжа на мечтите си след репетицията на сватбата. По сценарий Саманта е живяла в Meatpacking District преди да се премести в Лос Анджелис заедно със Смит.

Кари Брадшоу – “Първо – той е зашеметяващо красив, второ – не носи брачна халка и трето – знае, че имам в чантата си ултратънки презервативи”.