Автор
Woman.bg

Мартин Чой - силният човек, който успя да постигне всичките си мечти

Кой е Мартин Чой?
Мартин Чой е професионален състезател по мотоциклетизъм на писта от 24 години. Има 26 шампионски титли от различни шампионати. Има и прекрасна дъщеря Киара Чой на 11 г., която от 3-годишна възраст тренира художествена гимнастика.

- Кой е периодът от живота ти, който би определил като позитивна трансформация?
- От 6-годишен съм спортист и до този момент бих казал, че животът ми винаги е вървял в позитивна посока. Може би след първата европейска титла в клас 1000 кубика през 2011 г. нещата около кариерата ми се промениха по-съществено и се развих като професионалист на високо ниво.

- Кое те мотивира и как се зареждаш за нови успехи?
- Мотивират ме успехите и любовта към мото спорта.

- Кой беше най-трудният момент по пътя ти дотук и как го преодоля?
- Имал съм трудности неведнъж, но винаги съм си казвал, че няма да е все така и в крайна сметка с много труд и воля съм ги превъзмогвал.



- Кого би нарекъл силен човек?
- Смело мога да нарека себе си такъв. Мисля, че спортът ме е изградил като много силен човек. Такова е естеството на мото спорта – един много мъжки спорт и след такава дълга кариера няма как да не съм силен човек.

- Как се постига една мечта?
- С много постоянство, много труд, много търпение и вяра.

- Ако трябва да дадеш един съвет на твоето 20-годишно АЗ, какъв би бил той?
- Да не бързам много, хубавите неща стават бавно.

- Мислиш ли, че позитивното мислене и нагласа, и дори една усмивка могат да решават проблеми и да отварят врати?
- Винаги когато ми е тежко се усмихвам и си казвам, че всичко е супер и така ми идва само позитивна енергия.

- Има хора, които биха казали, че оптимизмът е за мечтателите и че човек трябва да е реалист. Мислиш ли, че двете неща се изключват взаимно?
- През последните 20 години съм имал няколко големи мечти, искал съм ги с цялото си сърце и не съм спирал да работя за тях, за да се сбъднат. Днес мога да кажа, че всички са се сбъднали. Много е важно колко наистина я искаш тази мечта и готов ли си да я чакаш да стане реалност. Сега имам нова мечта и когато тя стане факт ще ви разкажа и за нея