Автор
Милена Цанкова

Изповедта на една успяла жена: Семейството, кариерата и спортът не бива да си пречат

Казват, че щастието ни зависи от това колко силно го искаме. Е, аз обичам да живея на бързи обороти и съм научила един важен урок - да не правя компромиси с нещата, които ме карат да се усмихвам.

Като жена в онази сладка възраст между 30 и 40 съм разбрала, че спортът е точно толкова важен за моето самочувствие, колкото кариерата и семейството. И не, не ги подреждам по важност и приоритет. Само казвам, че всички те са ми любими и нямам никакво намерение да неглижирам едното за сметка на другото. И понеже често ме питат как успявам с работата, децата, домакинстването и тренировките в рамките на 24 часа, ето моят начин да бъда щастлива и в кондиция. Споделям го с вас в рамките на този специален блог, за да ви мотивирам да искате повече от живота си и да бъдете упорити в преследването на щастието си. Защото то зависи само от вас!

И така... Как успявам аз?

На първо място - времето за сън винаги е малко, но пък за сметка на това ранното ставане ми дава възможност да започна деня си тонизирана и винаги в кондиция. Дали не ми се спи, когато алармата се включи в 6.30 часа? Ще ви кажа честно - винаги. Ако има нещо като карма и прераждане, сигурна съм, че в миналия си живот съм била от хората, които не отварят очи преди 12 на обед. Е, в този нещата са по-различни, но пък когато станеш заедно с изгрева на слънцето, имаш време за толкова много неща...

Истината е, че всичко е въпрос на мотивация и организация на деня. Децата подготвям от предната вечер - дрешките за дневните им тоалети, раниците, продуктите за закуската, понякога правя и обяд на дъщеря ми. Така ми остава време за кратка тренировка сутрин. За мен спортът е начин на живот и той ме държи в кондиция. Пристрастена съм - това е тайната.

На второ място - движението е живот

Обичам да се движа. Така например, винаги, когато имам важен телефонен разговор в офиса, излизам навън да се поразходя. Забранила съм си да ползвам асансьор и имам свое неписано правило: когато не мога да се справя с някой бизнес казус, правя интензивна обиколка на квартала около работата ми и след 15 минути вече имам идея как да действам. Вярвам, че важните решения се взимат, само когато съзнанието ти e чисто. Затова и едни 10-15 минути кардио в обедната почивка могат да направят чудеса със съзнанието ми.

На трето място - имам време за всичко, ако искате - вярвайте

"Който иска, винаги намира време" - обича да казва моят треньор. Никога не съм разбирала хората, които вечно се оправдават, че нямат никакво време. Аз тренирам между 4 и 6 пъти в седмицата. Денят ми, както вече ви казах, започва в 6.30 сутринта. Понякога ходя сутрин до фитнеса за едно бързо кардио от 45 минути. След това се прибирам и бързо се оправям за работя, будя децата, закусват, обличат се и излизаме - те на училище и градина, аз към офиса. Денят ми там минава много бързо, имам постоянна комуникация с партньори, срещи, имейли, оферти - общо взето не се усеща времето. След работа взимам и двете деца, прибираме се, аз предварително знам какво ще правя за вечеря и тогава ми остава време за тренировка. След това вече ме подхващат домакинските ангажименти и задължително отделям време за децата. Общо взето преди полунощ не си лягам. Нямам време за телевизия и разточителни дълги вечеринки, но пък с ритъма си на живот се чувствам щастлива.

Четвърто: знам как да се грижа за себе си

С годините съм се научила как да се грижа за себе си. Никога не се оставям да изгладнея следобед. Винаги имам в чантата си мюсли барче за подкрепа, като не забравям да пия достатъчно вода. Особено в жегите е много важно добре да се хидратирам, а за целта си имам една любима напитка на OSHEE. Честно казано, никога не пропускам да си взема сутрин една бутилка. Изотоничните напитки на OSHEE са страхотни и наистина организмът ми се чувства по-добре, когато пия достатъчно течности.

(в материала има продуктово позициониране)