Автор
Милена Цанкова

Кажи ми как тренираш, за да ти кажа какво момиче си

За толкова години във фитнес залата съм се нагледала на всякакви спортни съдби. Някои влизат за ударно отслабване преди морето, други пристигат в комплект с гаджетата си, успяват да "оцелеят" няколко тренировки и се отказват, трети сякаш живеят там - когато и да идеш, винаги са препотени над някой уред и работят за поредната мускулна група.

Е, аз съм от тези, които наистина обичат тренировките, имам си любими упражнения и никога, ама никога не правя компромис със спорта. Както ви споделих в предния ми материал, време има за всичко, стига да си направиш правилно плана за деня. Напоследък във фитнеса, в който тренирам, обикновено съм сама, което си е един вид малка спортна нирвана. Силна музика, спортният екип и аз - всичко, от което имам нужда, за да се чувствам жива.

Кажи ми как тренираш, за да ти кажа какъв си

Според моя треньор можеш да познаеш каква е една жена, само ако я загледаш за няколко минути как тренира. Упоритите, нервни и амбициозни дами са като торпили в залата. Минават през всички уреди (реално се претоварват много), правят едно много бързо кардио и след 45 минути вече са в съблекалнята. "Пази се от такива жени, не са от най-добрите", казва треньорът ми.

Ако видиш една хубавица с розов екип, с бели маратонки и с лилави ръкавички против мазоли, значи също не е на добре. Типичната фитнес кифла. Не ги препоръчвам, споделя той на шега.

Неговите фаворитки са естествените и упорити момичета, които идват поне 5 пъти седмично и внимателно питат за всяко упражнение. "Има жени, които не просто тренират, те искат да вникнат в това, което правят. Питат ме кой точно мускул се натоварва, защо трябва да се работи за отделните групи, това са свестните момичета", казва още моето фитнес гуру.

Сега, като се замисля, не мога да преценя от коя точно група съм, но ще ви споделя каква е любимата ми тренировка.

Любимата тренировка

Категорично ще ви говоря за кардиото. Обожавам и походите в планината, те ме зареждат най-много. Също така обичам да съм сама в залата и винаги да има силна музика. Истината е, че спортът за мен е начин на живот. Затова и ако има рецепта за перфектна тренировка, моята звучи така:

Съберете "един час само за мен" с малко "сама в залата", добавете "любима музика" на вкус и смесете "съставките" добре!

Никога не съм била професионален състезател, но с годините съм си изградила навик да спортувам. Ако случайно не го правя, спортът ми липсва. Винаги намирам начин и време да тренирам. Правя го и на семейните почивки, дори в рамките на уикенда - аз и мъжът ми винаги имаме по един спортен екип, подготвен в багажа. Никога не знаеш кога ще ти се дотича!?

Малките тайни за добри резултати

Всяка жена, която изглежда добре и е във форма, си има своите малки тайни. Ето, аз обожавам да тренирам, не се давам на натоварения график и винаги се грижа да не изгладнея като вълк в дългите следобеди в офиса.


Затова винаги имам добра изотонична напитка в чантата и барче с мюсли. Харесвам вкусовете на OSHEE, защото са много естествени и освежаващи. Ако трябва да съм честна, държа и да знам, че напитките, които пия за хидратация, са качествени.



(в материала има продуктово позициониране)