Автор
Роси Кацарова

Къде се крие щастието - една изповед от първо лице!

"Животът е това, което ти се случва, докато кроиш планове за бъдещето". Тази велика максима ни е завещана от великия бийтълс Джон Ленън.

Вдъхновена от думите му, от доста време насам съм спряла да живея в очакване на някой специален ден, на уикенда или отпуската, както и да правя планове за бъдещето. Опитвам се да живея ТУК и СЕГА, отърсила се от бремето на непосилните илюзии.

Вече съм на 28 и знам от опит, че щастието често се крие "зад ъгъла", на крачка от мен и трябва само да протегна ръка, за да си го взема. Осъзнах, че радостта на живота често блести като златна песъчинка в пясъка на дните, а привидната рутина на ежедневието често ни сюрпризира с неочаквани изненади, които да върнат усмивката на лицето.

Кои са те - малките, но значими причини да се чувствате щастливи всеки ден, може да видите в следващите редове.

Откраднатото време за вас

Ежедневието на 90% от жените днес е толкова натоварено, че вярвам, пък и не само аз, че понякога е непосилно хем да отметна всички задачи за деня, хем да поспя поне 6 часа.

Истината е, че работните и личните ангажименти сякаш нямат край...Това, обаче, не означава, че трябва да забравим напълно за себе си и да пренебрегнем малките удоволствия, които ни правят щастливи.

Макар и трудно, време може да се намери за всичко, което обичате. Просто трябва да планирате добре деня си и да не се притеснявате да си откраднете минутите и часовете на пълно щастие, посветени само на вас. Защото както се казва в книгата "Малък наръчник по хюга" - за да си щастлив, трябва да си готов да инвестираш необходимото. Но не става въпрос за пари, а за далеч по-ценно притежание – време.

Като това да се събудите една идея по рано, за да се насладите на сутрешното си кафе, да закусите с любимия, докато слушате приятна музика. Все хитринки, които ще съдействат да се заредите с енергия преди денят на бързи обороти да ви е хванал в своя плен! Едно подобно приятно начало на деня несъмнено ще ви помогне да сте далеч по-удовлетворени от ежедневието си, както и да сте по-работоспособни в офиса.

А когато работните ангажименти вече са ви завъртели във вихъра си, все пак не забравяйте да поемете глътка свежест, с която да презаредите батериите си. За целта задължително дръжте нещо питателно и вкусно под ръка.

То ще ви даде така нужната енергия, за да се справите и с най-трудоемката задача. В моя случай това е мюсли бар OSHEE с витамини и минерали, познат сред приятелите ми като най-новата ми мания и любима наслада за небцето.

Удоволствието да тренираш

Признавам си - не приемам извинения от типа на „нямам време за спорт“. Как е възможно човек да не може да отдели час -два, които да го накарат да се чувства върховно?

Няма да навлизам в дебрите на науката, но отдавна е доказано - физическата активност повишава отделянето на ендорфини, а хормонът на щастието се секретира в значително по-голямо количество при хората, които спортуват, в сравнение с тези, които не го правят.

Но истината е, че лично на мен научни доказателства, убеждаващи ме в положителното влияние на спорта върху емоционалното състояние, не са ми необходими. Достатъчно ми е, че всеки път след тренировка във фитнеса или крос в парка съм с широка усмивка на лице и се чувствам като преродена. Затова и мога да намаля часовете за сън или дори да стана в ранни зори, но ще намеря време за спорт поне 4 пъти в седмицата.

Но за да се чувствам не просто щастлива, а и физически добре, винаги, когато спортувам, взимам със себе си изотоничните напитки на OSHEE. Те са богати на микро и макро елементи и осигуряват на тялото оптимална хидратация по време на физическа активност.

Е, добре, ще ви разкрия и моята малка тайна. В дните, в които се чувствам изморена още от сутринта и просто си знам, че днес няма да намеря сили да стигна до фитнеса, залагам на селекцията на OSHEE от витаминни води. Те са моята енергийна бомба, осигуряваща ми необходимото, за да завърша деня с бягане в парка или вдигане на тежести в залата.

За любовта не зная, но щастието минава през стомаха

Като горд представител на зодия Телец съм твърдо убедена, че щастието и храната вървят ръка за ръка. Но това далеч не означава, че си позволявам волности, що се отнася до яденето. От години съм запалена по спорта и здравословния начин на живот и съм се убедила, че красива фигура се постига не само с тренировъчен, но и с хранителен режим.

За това, когато говоря за храната като източник на щастие, визирам тази, която осигурява ценни за организма елементи и не ме кара да се чувствам като кривнала от режима си. В такива моменти залагам на подбрани храни, които са вкусни и същевременно с това питателни.

И като за финал: мили дами, знам, че денят ви завърта като въртележка със задачите си, че дъх не ви остава от тичане и обгрижване на толкова много хора, но...не се отказвайте доброволно от своите "5 минути". Това са вашето време за лично щастие и никой, ама никой не може да ви ги отнеме. Освен ако вие доброволно не се откажете от тях. И тук ще цитирам една любима приятелка, която казва: "Ако ти не си добре, то и другите няма да са добре". Права е, нали?

(в материала има продуктово позициониране)