Ето с какъв въпрос се обърна Зизи към нашия автор Rebel:

"Какво би казал на жена, която гледайки стари снимки, си казва: "Тук оставих сърцето си... Тук остана душата ми..."
Какво според теб й е останало? Говорим за жива и здрава жена, печелеща добре, работеща на макс, която знае как да се забавлява и без мъж до себе си. Жена, която сама вкъщи не е самотна. Няма нужда да има мъж до себе си, за да се чувства пълноценна, защото точно мъжете са я накарали да разбере това и то по трудния начин.
Как тази жена да събере отново сърцето и душата си?!"

Ето го и отговора на Rebel:

"Здравейте Зизи,

Позабавих се с отговора поради един досаден грип, който прилепих отнякъде. Какво бих казал? Ами ето Rebel`s cut или моята кратка версия:

Избирала си неподходящи мъже. Няма как да си оставиш сърцето или душата за някого, а след време да гледаш стари снимки сама, ако е бил подходящ. Просто няма как.

Но ето и по-подробното ми (свободно) съчинение по темата.

На първо време самооценката ти не ме впечатлява :) Никак. Радвам се, че се чувстваш добре в собствената си кожа, но почти дословно съм чувал това описание много, много пъти. Очевидно е, че не се чувстваш пълноценна. Има ли пълноценен човек без сърце и душа. Според мен не.

Иначе е много хубаво, че си в добро здраве и психическа форма. Ако човек не може да се чувства щастлив сам със себе си, няма да се чувства щастлив и с някой друг.

Ще споделя и едно мое наблюдение относно ектремизма. Нямам предвид религиозния, каталунския, ирландския или дори веганския екстремизъм, а екстремизмът в отношението към живота. Какво означава да работиш на макс? Максималното натоварване, което можеш да понесеш? Крайността, компенсираща всичко друго? Сливането с работата като последен бастион на егото, а оттам и самооценката? Или да се забавляваш на макс? Колко е макс? Да припаднеш от танци, смях, пиене, секс? Това ли е макс?

Аз лично не харесвам екстремизма. Аз се забавлявам много, работя доста, почивам достатъчно. Просто съм минал през един период на тест на собствения си екстремум и след 2 години на личния си „макс“ се наложи 8 месеца да се възстановявам. Макс? Thanks, but no thanks.

Май някак хейтърско тръгна, а нямах такова намерение :). Просто противоречието в писмото ми бърка в окото. Зловещо.

Как става така, че си топ мацка и нямаш нужда от никого и нищо, а същевременно обвиняваш някакви си мъже, че са ти взели сърцето и душата? И си ги искаш обратно дори. Ми странно е. За какво са ти? Нали така или иначе се чувстваш прекрасно?

Станаха много въпроси, а и вторник не ми е любимият ден от седмицата и съм леко заядлив. Можеш ли да погледнеш в себе си и да си отговориш на моите въпроси? Сама пред себе си да признаеш, че си на 70, 80, 90 процента пълноценна. Ако ще се чувстваш по-добре нека да са 99.9%. Само дето тази една десета от процента е твърде важна. За всеки.

Ето какво. Опитай да повярваш в мъжете отново. Ама не в тези, които по принцип си избираш и смяташ за подходящи и накрая си оставаш със снимките. То май по-скоро трябва в себе си да повярваш отново. Да повярваш, че би могла да се довериш. Да повярваш, че някой там ще ти запълни 0.1%. Да повярваш, че има човек, който ще ти събере душата и сърцето и ще ти ги поднесе като подарък за някой от 364-те ти не-рождени дни. Даже без да разбереш или да го молиш за това. Да повярваш, че просто ще се случи.

И да преодолееш съмнението и страха, че пак ще се повторят старите истории. Това се случва само ако позволиш, а в случая ти няма да допуснеш подобно нещо. Аз наистина вярвам в теб. Не те познавам, но така искам. Искам да вярвам, че зад его черупката има истински хора, които могат да бъдат щастливи точно по начина, по който искат, но само ако си го позволят.

Та позволи си. Не мрази мъжете. Не ги обвинявай. Нито пък себе си. Понякога нещата са по трудния начин, друг път не са. Въпрос на късмет и мъничко решителност.

Ако ти се струва, че съм малко остър – не е умишлено, но ако си се обидила можеш да ме хейтнеш обратно ;)

Поздрави,

Rebel."

Rebel отговаря на всички онези въпроси, които искате да зададете, но не успявате да го направите по една или друга причина. Отпуснете се, не се притеснявайте да питате, ще останете изненадани колко дълбоко познава Rebel женската душа. Вашите въпроси изпращайте на askrebel@woman.bg. Voila!Rebel отговаря на всички онези въпроси, които искате да зададете, но не успявате да го направите по една или друга причина. Отпуснете се, не се притеснявайте да питате, ще останете изненадани колко дълбоко познава Rebel женската душа. Вашите въпроси изпращайте на askrebel@woman.bg. Voila!


Прочети повече на: https://woman.bg/rebel-otgovarya/edna-zhena-koyato-potursi-uteha-izvun-braka-si.53062.html