Какво попита Rebel Ева:

Прочети повече на: https://woman.bg/rebel-otgovarya/edna-zhena-koyato-vse-e-v-grafata-prekrasna-no-rezerva.52740.html

Какво написа на Rebel Илина:

"Уважаеми Ребел,

Провокирахте интереса ми. Силно се надявам да ми дадете смислен отговор, защото:
1. Отчаяна съм, че не намирам решение за проблема си;
2. Направих си цял нов имейл и фалшиво име, за да напиша това писмо и не ми се ще да е било напразно;

Аз съм от поколението на 80-те, омъжена, с дете. На пръв поглед всичко ми е супер. В реалния ми живот, имам предвид. Преди около година осъзнах, че за съжаление поддържам един друг илюзорен свят, където си комуникирам с едно бившо гадже, което ми разби сърцето. Правя се на хубава (вече не съм), а той ме гони, за да бъдем заедно, въпреки всичко и всички.

Осъзнавам, че имам проблем. Потърсих и помощ от психотерапевт, но няма как да го посещавам поради различни причини. Опитвам се да се справя сама, но ми е адски трудно.
Откакто "прогледнах" за проблема си (преди това не си давах сметка за това) много мислих и премислих защо съм в такава ситуация.
За да бъда честна, трябва да кажа, че този човек (бившия) не го обичам, осъзнала съм го и това. По-скоро поддържам идеята, че той е точният за мен, казвам си по 100 пъти на ден, че всичко това е безпочвено, уви, мислено пак се връщам към него.
Връзката ни не беше продължителна, за съвсем кратко, после пътищата ни се разделиха, после пак аха-аха да се съединят, но така и не се получи. Аз така реших. Не съм го виждала от години. Наскоро четох коментар под статия за бившите, в който коментиращият се оплака, че е разделен с жена си от 28 години, но всеки ден очаква, че тя ще му се обади.
По дяволите, не искам и аз да живея в такава агония до края на живота си.
Казват, че незавършената любов те гори цял живот.

Това е от мен.
Аз също ще ти направя една услуга като ти дам съвет - остави го редник Райън на извънземните да си правят техните извънземни си неща. Светът е голям и спасение дебне от всякъде :)"

Ето го и отговора на Rebel

"
Уважаема Илина,

Избрала сте интересно фалшиво име. Харесва ми.

С няколко думи - проблемът не е в бившия. Според мен нещо ви липсва в текущия. Илюзорните светове са опасни, както сама сте ми написала. Те предлагат една лека тръпка и хранят егото, но ако човек се увлече могат(и ще му) навлекат сериозни драми.

Но нека поразсъждаваме над този казус, който е твърде често срещан. Съдя по скромния си опит в областта.

Илина, вие твърдите, че всичко ви е супер, но въпреки това поддържате илюзията, че някъде ще ви е по-добре, че някой друг е точният човек за вас. Простата логика на външен наблюдател ми говори, че нещо не ви е точно супер в брака. Нещо ви липсва на вас самата. Може би ви е прихванала лудостта, че остарявате и че вече не сте онази красавица, която сте била. По принцип това е нормално, но аз не го приемам. В крайна сметка никой от нас не е само стегнати мускули, прекрасна кожа, 0 бръчки и т.н. Все пак до вас има човек, който сама сте избрала и сте решила да прекарате живота си с него. Той също е взел това решение и със сигурност твърдя, че не се е хвърлил само на прекрасната ви усмивка. Открил е във вас неща, които са го накарали да избере вас, да гради живота си с вас, да създаде семейство и деца.

Какво ви липсва в брака и изобщо в отношенията със съпруга? Защо гледате навън? Какво ще получите? И вие и аз знаем, че няма никакъв смисъл. Можете да получите измисленото чувство за тръпка за нещо ново, за някой, който ви желае повече от съпруга, по-интересен е и по-различен. Ако това ви липсва в брака защо не се постараете да си го създадете отново. Убеден съм, че някога го е имало. На мнение съм, че човек първо трябва да е абсолютно сигурен, че е дал всичко, което е било възможно в брака си, преди да започне да задоволява нуждите си навън. Разбира се, понякога връзките се изчерпват и е по-добре да бъдат прекратени. Винаги ми е била странна мисълта, че можеш да "споделяш" живота си с някой, който отдавна вече ти е чужд, но пък имате деца. Не знам.

Това, че някой е тотално луд и 28 години чака жена му да му се обади, което ОЧЕВИДНО няма да стане, не е причина да се отъждествявате с него. Подобно отношение към някого е на границата на психопатията(ама от грешната страна;)). Пълен абсурд. Не вярвам, че сте за освидетелстване в специализирано лечебно заведение.

Погледнете в текущата си връзка, помислете и анализирайте какво ви липсва и какво бихте искала. Говорете със съпруга си и работете заедно, за да изчистите липсите.

Гарантирам, че външният човек не е точният за вас. Нито някога е бил. Ако беше, щяхте да сте щастливо омъжена за него и нямаше да си правите фалшиви мейли, за да пишете на някакъв си самозван писач без лице и име.

И последно - незавършена любов няма. Има вечни илюзии за нещо по-добро, невероятно и прекрасно, което е чакало зад ъгъла, но ние сме го пропуснали. Любовта те кара да забравиш всичко друго и да се бориш с всичко и всички до последна капка кръв като в стар съветски филм. Когато има такава любов, хората не решават да прекратят нещата и не се омъжват за други ;). Всичко останало е "ами ако", леката умора, която рано или късно идва с брака, "тревата винаги е по-зелена...".

Не знам дали ще оцените отговора като "смислен". Искрено се надявам. Също толкова искрено се надявам да престанете да търсите мотивация навън от самата себе си, например в бивши гаджета;).

Ако имате нужда, пишете ми отново.

Поздрави,
Rebel"

Rebel отговаря на всички онези въпроси, които искате да зададете, но не успявате да го направите по една или друга причина. Отпуснете се, не се притеснявайте да питате, ще останете изненадани колко дълбоко познава Rebel женската душа. Вашите въпроси изпращайте на askrebel@woman.bg. Voila!

Rebel вече се изявява на нашата страница и отговаря на всички онези въпроси, които искате да зададете, но не успявате да го направите по една или друга причина. Отпуснете се, не се притеснявайте да питате, ще останете изненадани колко дълбоко познава Rebel женската душа. Вашите въпроси изпращайте на askrebel@woman.bg. Voila!

Прочети повече на: https://woman.bg/rebel-otgovarya/v-kraya-na-denya-zhenata-reshava-s-kogo-da-si-trugne.52386.html