Автор
Rebel

Мъжки тайни: Искаш да си му приятелка? Ще трябва да преглътнеш другите жени

И ето ме отново, мили дами! Любимият ви невидим глас, ако може така се да каже. Представяте ли си, че във всяка ваша глава, гласът ми е различен :D Много яко! Сега ще се надуя (ако изобщо имаше накъде повече). Както и да е, готино ми стана като си го помислих. Признах си.
Ето какво ми пише едно (навярно) изключително мило момиче:
Кога и как един мъж преценява, че момичето около него е по-подходяща за гадже или за приятелка (аверче) ?

Питам, защото тенденцията е следната: повечето мъже не се ориентират към по-зрелите жени, които наистина могат да изпитват
загриженост, емпатия и топлина. Напротив, налитат "като на мърша" на онези недораслите, тези които представа си нямат
какво още искат от живота и прочие. Известно ми е, че масово се търси по-лесната и удобната.. Но въпреки това ми е любопитно да видя и друга гледна точка.


Кратката версия щеше да е: „Откъде да знам, скъпа?! Просто се случва. А и всички свестни са заети, затова налитаме на каквото падне!“ Но тогава щяхте да четете около 5 секунди, а и въпросът е интересен.
Ще сменя малко поредността на „Кога?“ и „Как?“, защото без „Как?“ няма да има и „Кога?“. Дори да са почти едновременно, едното винаги е преди другото, щото това са чувства. :D А на чувствата не може да се заповядва – нито да се появяват, нито да изчезват (иначе животът щеше да е много по-лесен и доста по-скучен).

Така, започваме да нищим ситуацията.

Повечето мъже по начало са леко примитивни в дълбоката си същност и го карат на чисто усещане и интуиция. Честно казано не мисля, че е често явление мъж по боксерки да си е сам у дома, да си налее едно малко и да започне да разсъждава защо му се иска „жена Х“ да му е в леглото, а „жена Y“ да му е дружка (аз съм изключение). Нещата не работят така. Мъжете рядко си дават сметка защо, но са твърдо убедени, че нещата просто се случват. Ами не – не е толкова просто.

Глобално мъжете се разделят грубо на две групи – едната група са мъже, които не смятат, че могат да имат приятели жени. За тази група мъжаги жените са свързани само и единствено със секс и могат да се преструват на близки, докато не ви вкарат в леглото. Най-често после интересът им рязко спада, рязко спират да слушат за бившия, за тъпата от работата, за майка ви, за детето и за всичко останало. Някои се задържат по-дълго, други по-кратко, но накрая ви става ясно за какво е била цялата работа.

Втората група мъже са маааалко по-сложни и те могат да се разделят на още подгрупи, но няма да се спирам подробно. Мъжете, които причислявам към тази група допускат, а често и искрено вярват, че могат да имат приятели от другия пол. Това обаче не изключва в някакъв момент да се стигне до секс, но това не е и никога не е била основната им цел. Нито пък сексът е задължително условие. Просто с една част от тях ще се случи, с друга не. Вероятността да изчезнат, ако това се случи, е много малка. По-скоро ще се чувстват леко некомфортно, точно както и вие. В добрите случаи това минава бързо и си оставате приятели. Да не кажа и по-добри приятели. Няма да загубят интерес към нещата, които ви вълнуват и ще са си там за вас. Real friends, you know!. Една друга част от тази група ще избягат с 200 ако заподозрат, че нещата отиват към секс или към влюбване, или към друго различно от приятелство. Други истински ще се влюбят в жената приятел и тихичко ще си страдат. Абе, няма да ги нищя чак толкова. На мъжете от тази група може да се разчита за приятелство.

Факт! На горните – твърдо не! Също факт! Лошото е, че в началото трудно се разпознават.

Тези групи си ги измислям в момента и не претендирам за ултимативна точност :D Просто опитът ми показва това.
Ето и някои „невероятни тайни“, които показват процеса на „Как?“

Мъжете имат нужда от женската гледна точка! Понякога им е много необходима. По най-различни въпроси, но често по отношение на събития с други жени. Освен това мъжете също имат нужда да споделят, а също така и да клюкарстват. Мачовете са си мачове, ама малко клюки от време на време също са забавни. Особено ако гравитирате в една среда, шансовете някой мъж да ви хареса за приятел са реални. Не казвам големи, но съвсем реални. И тук идва женската част. За да бъдете определени и описвани като „Тая е голям пич! Тази е баси лудата!“ И не на последно място „“Име“ се оказа ебати точната мацка!“ ще трябва да отговаряте на следните условия:

1.Да не сте супер голяма кифла – мъжете не харесват кифли за приятели. Кифлите са твърде концентрирани върху себе си, рядко искат да слушат за други жени, поддържането на кифленския вид и статус изисква време, което иначе може да се оползотвори в разговори с мъжа приятел. Изобщо силните кифли имат време да обсъждат само тъпотии. Мъжете не обичат да обсъждат тъпотии => няма как да ви харесат за приятел. Ако леко кифлеете чат пат и си пускате снимки в Инстаграма, имате шанс. Без прекаляване!

2.Да се държите малко като пич – например да се оригнете мощно, след като изпиете халба бира на екс и цялото заведение да се обърне да види кой е този простак, докато вие гордо си избърсвате пяната от мустака с опакото на ръката :D. Нееее, не не. Моля ви не го правете. Ще спечелите точки, това ви го обещавам, но все пак е too much!. Да се държите като пич в най-общия случай означава да не се лигавите излишно и да не мрънкате отчайващо много. А също така да сте склонни да слушате за други жени и любовни драми с други жени. И за секс с други жени. Знам, че ще е трудно, но е постижимо! :P

3.Да сте смели – тука се чудя какъв пример да ви дам. Да сте смели в смисъл да не ви е страх да звъннете почти мъртво пияна в 3 часа през нощта на въпросния мъж приятел, да му кажете еди къде си съм, идвай на парти – да се чете „Абе не съм сигурна какви ще ги свърша, ела за всеки случай“. И след като приятелят стане посред нощ и се довлече до мястото, да продължите партито до 8 и тогава да го оставите да ви прибере. От този тип смели или по-скоро необременени. Защото на приятелите не им пука колко се напиват един пред друг или дали имат дупка на чорапа :D Това е за пресните гаджета, каквито вие не сте.

Ето така се случва „Как?“. В главата на мъжа вие се превръщате в равнопоставена личност – пич, с която е забавно. С която може да се общува нормално (от мъжка гледна точка), с която е яко да излизаш, да се напиеш, да говориш цяла нощ, да клюкарстваш, да си сериозен, да помагаш. С една дума на мъжете не им се налага да се преструват и да внимават чак толкова какво говорят и правят. Просто са себе си. И вие сте себе си. И всичко е точно.

„Кога?“ е по-неясно, но обикновено е скоро след събитията от „Как?“. И честно казано много зависи как се поставя самата жена. И с това имам предвид абсолютно точно следното – дали конкретната дама вярва, че мъжът може да е искрен приятел или от старта го подозира в нечисти намерения. Няма кво да се лъжем – мъжете са ви преценили като жена. Гаранция. Огледали са ви от глава до пети. И лицето, и краката, и дори задника ви! И продължават. Изненада?! :D Оценена сте, това ви го казвам със абсолютна сигурност. И то често високо. Нужна е много малка и точна доза мнителност по въпроса със задните мисли. Толкова, че да ви позволи да разберете от коя от горните групи е мъжът и да изчезнете като нинджа, ако е от група 1.

Стана ли ясно как се случва? Утре ще го прочета пак и ще редактирам неяснотите. А и Главната ще го чете...Както казват, ако не можеш да обясниш нещата просто, значи не ги разбираш достатъчно добре.
Втората част на въпроса си е за отделна статия, честно. Не съм съгласен, че масово се налита на недорасли и неориентирани мацки. В началото казах – по-свестните са и по-заети :D

И по-сериозно. В много мъже съществува страхът от неуспех, който пряко им влияе на самочувствието, затова се хвърлят на лесното. Много жени директно биват отписани като „мисията невъзможна“ , защото са симпатични, често умни и още по-често нямащи никаква идея как да дадат някакъв смислен, и най-важното – РАЗБИРАЕМ, сигнал. Разбираем за мъжете, визирам. Иначе за този тип жени всички сигнали могат да са си разбираеми, ама полза никаква. Те ще си останат Том Круз и ще си пият сами на бара. Честно казано никога не съм разбирал мъжете, които нападат лесното, без даже да разбират, че не са ловецът, а плячката. И с какво може да ти вдигне самочувствието една подобна схема. Ми с нищо. Но пък мъжете сме добри в самозалъгването. Може би сме по-добри от жените дори. Спорно е, не мога да преценя.

Лесното, лично на мен, никога не ми е носило нищо, но си има мъже и мъже. Все пак смятам, че мъжете минават по-бавно през един процес на намиране на истинската си същност и няколко „лесни и удобни“ си минават по ред на номерата. Оправдавам го, щото и аз съм бил така, но си мисля, че това е процес на търсене, а не нещо, което си струва. Разбира се, има мъже, които никога не излизат от това, защото им е лесно, топло и меко. Подобни индивиди никога не разбират какво е сексът извън гимнастиката и че би могло да ти е много специално дори и с жена, с която не сте свръх емоционално обвързани.

Ако търсиш лесната и удобната, значи или си далеч от истината, или завинаги ще си останеш малко страхливо момченце, което само ще се преструва на мъж. И тук несъмнено има нюанси, но факбойчетата откровено ме дразнят! :D

В заключение ще кажа, че мъдростта не идва с възрастта и 30 са новите 20 ;)
Айде, докогато там...
Rebel.