Автор
Woman.bg

24 коледни предизвикателства: Домашно приготвени коледни сладки

Въпреки че много обичаме шоколадовите Дядо Коледовци и сутринта на 25-ти декември с най-голямо удоволствие изяждаме един на фона на някой коледен филм, сме твърдо убедени, че няма по-хубав десерт за празника от домашно направените сладки.

Те са не просто вкусно гастрономическо изкушение, с което да поглезите вас и близките ви, но и са средство, което ще отвори вратите на дома ви за коледния дух, дни преди празника да е настъпил. Затова и днешното ни предизвикателство за вас е свързано именно с направата на коледни бисквити.

Снимка: /www.bbc.co.uk

Необходими продукти

100 г неосолено масло, държано на стайна температура

100 г пудра захар

1 яйце

1 ч.л. екстракт от ванилия

275 г брашно

За украсата:

400 г пудра захар

3-4 с.л. вода

3-4 капки сладкарска боя

сладкарски перли

Начин на приготвяне

* Загрейте фурната до 190 градуса и покрийте дъното на тавата, в която ще печете сладките, с готварска хартия.

* Разбийте маслото и захарта в купа до получаването на лека и пухкава консистенция.

* В друга купа разбъркайте яйцето и ванилията, докато добре се комбинират.

* Смесете съдържанието на двете купи и постепенно прибавете брашното. Бъркайте, докато сместа придобие консистенцията на тесто.

* Върху леко набрашнена повърхност разстелете тестото. Гледайте то да не е по-дебело от един сантиметър.

* Използвайки формички за печене или чаша, оформете фигурки и внимателно ги сложете върху хартията за печене в тавата. За да получите сладки във формата на звездичка, направете полукръгове в горната част на кръгчето с помощта на сламка.

* Печете бисквитите за 8-10 минути или докато получите блед златисто-кафяв цвят. Когато са готови, ги оставете да изстинат за 5 минути, след което се вземете с украсяването им.

* Смесете съставките за глазурата и ги нанесете върху сладките с помощта на специален шприц за рисуване или с нож.

* Необходимо е известно време, за да се втвърди захарта. След това бисквитите са готови за консумация.