Фурията на театралната сцена Аня Пенчева се оказа истински кулинарен гуру. Тя дори има свой топ специалитет, с който гали небцето на повечето гости прекрачили прага на дома й. За разлика от много други суетни знаменитости Пенчева не се смущава от това да похапва сладкиши. И неслучайно кулинарното й изкушение се нарича торта "Аня".

Малцината, които са я опитали, са категорични, че това е най-хубавата паста, вкусвали някога. "Така са я оценили всички, които са я опитали, мои приятели, които специално ми идват на гости, за да похапват торта "Аня", казва театралната дива. Звездата от "Тайфуни с нежни имена" няма нищо против да разкрие детайлно рецептата на своята запазена марка в кулинарията.

- Взимат се четири яйца, прибавят се четири лъжици захар и се разбърква хубаво с миксер. Всичко е по четири, това е торта за артисти. След това се слагат четири лъжици какао, четири лъжици брашно и една лъжица сода бикарбонат. Сместа отново се разбърква с миксер и се слага в съд за торта. Пече се във фурната около 15 минути. Полученият блат се реже на две, едната част се поставя отново във формата и се залива с чаша и половина прясно мляко. След това се приготвя другата смес. Тя е следната - две кофички заквасена сметана плюс четири лъжици захар се разбиват с миксер и половината от тази смес се слага върху блата, който вече е залят с млякото. Другата половина от блата, който сме отрязали се поставя отгоре, само че с разрязаната част нагоре, за да полеем още веднъж с чаша и половина прясно мляко и да стане сочно. Тортата се намазва с останалата сметана, поръсва се със 100 гр кокосово брашно и шоколадови стърготини. Сервира се с кафе, кола, сок... И след това избягваш да се мериш на кантара.