Аня Пенчева черпи гости с торта "Аня"

03 януари 2018 | 09:50
видяна 3710
коментари 3
bTV

Фурията на театралната сцена Аня Пенчева се оказа истински кулинарен гуру. Тя дори има свой топ специалитет, с който гали небцето на повечето гости прекрачили прага на дома й. За разлика от много други суетни знаменитости Пенчева не се смущава от това да похапва сладкиши. И неслучайно кулинарното й изкушение се нарича торта "Аня".

Малцината, които са я опитали, са категорични, че това е най-хубавата паста, вкусвали някога. "Така са я оценили всички, които са я опитали, мои приятели, които специално ми идват на гости, за да похапват торта "Аня", казва театралната дива. Звездата от "Тайфуни с нежни имена" няма нищо против да разкрие детайлно рецептата на своята запазена марка в кулинарията.

- Взимат се четири яйца, прибавят се четири лъжици захар и се разбърква хубаво с миксер. Всичко е по четири, това е торта за артисти. След това се слагат четири лъжици какао, четири лъжици брашно и една лъжица сода бикарбонат. Сместа отново се разбърква с миксер и се слага в съд за торта. Пече се във фурната около 15 минути. Полученият блат се реже на две, едната част се поставя отново във формата и се залива с чаша и половина прясно мляко. След това се приготвя другата смес. Тя е следната - две кофички заквасена сметана плюс четири лъжици захар се разбиват с миксер и половината от тази смес се слага върху блата, който вече е залят с млякото. Другата половина от блата, който сме отрязали се поставя отгоре, само че с разрязаната част нагоре, за да полеем още веднъж с чаша и половина прясно мляко и да стане сочно. Тортата се намазва с останалата сметана, поръсва се със 100 гр кокосово брашно и шоколадови стърготини. Сервира се с кафе, кола, сок... И след това избягваш да се мериш на кантара.

Коментари

3
  04 януари 2018 | 19:33 отговор
 

дърта кукумявка

 
2 Рианка
  04 януари 2018 | 16:46 отговор
 

И какви са тези лъжици - супени, чаени?! Ами чашите мляко? Голяма рецепта, няма що.

 
1
  03 януари 2018 | 18:28 отговор
 

ЗА ПАНДИШПАНЕН БЛАТ НЕ Е НУЖНА МАЗНИНА , А ТОЙ ВИНАГИ СЕ СЪСТОИ ОТ ЯЙЦА, ЗАХАР И БРАШНО. Не е нужна и сода когато няма мазнина.

 

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?