Боровинките са един от вкусните естествените лечители, с които природата ни дарява и от чиито свойства е важно да се възползваме!

Затова ви предлагаме това лятно изкушение, потопено в сладостта на белия шоколад, във витамините на плодовете и, разбира се, в нежността на 100% натуралното крем сирене Arla!

Продукти за основата:

150 гр. натрошени пълнозърнести бисквити
100 гр. масло Lurpak

Продукти за пълнежа:

150 гр. бял шоколад
150 гр. захар
600 гр. натурално крем сирене Arla
250 гр. cottage сирене
2 яйца
1 ванилова шушулка
Настъргана кора и сок от 1 лимон

Продукти за сироп:

100 гр. замразени боровинки
50 гр. пудра захар

Начин на приготвяне на основата:

Започнете с боровинковия сироп. Поставете боровинките и пудра захарта в дълбок тиган и загрейте до завиране. Прецедете и оставете сиропа да изстине в хладилника.

Натрошете бисквитите до фини трохи. Разтопете маслото и разбъркайте добре с трохите. Поставете сместа във форма за печене с махащо се дъно (24 см. диаметър), като преди това постелите дъното с хартия за печене. Притиснете сместа за бисквитената основа за да стане плътна и гладка и изпечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 200°C.

Начин на приготвяне на пълнежа:

За да направите пълнежа, нарежете и разтопете белия шоколад в микровълнова печка или на водна баня. Разрежете ваниловата шушулка по дължина, извадете семената от вътрешността й и ги разбъркайте със захарта, яйцата, cottage сиренето, натуралното крем сирене Arla, лимоновия сок и кората. Разбъркайте до получаване на гладка текстура и я прибавете към разтопения бял шоколад.

Намалете температурата на фурната до 150°C. Изсипете пълнежа във формата за печене. Излейте половината от боровинковия сироп върху пълнежа. Печете в средата на фурната за около 30 минути. Изключете фурната и оставете чийзкейка да престои около 30 минути там. Оставете да изстине напълно в хладилника и сервирайте с останалия сос от боровинки и пресни боровинки.

(в материала има продуктово позициониране)