Животът е цветен, а не черно-бял. И тази рецепта е такава - пъстра и ароматна, с дъх на подправки, които ни пренасят в изпълнената с цветове, неповторима Индия. Насладете се на богатството на вкусовете. Гарантираме ви, че ще бъдете очаровани от резултата.

Ето я и самата рецепта.

Време за готвене: 35 мин.

Брой порции: 4

Продукти:
2 с. л. олио
1 голяма глава лук
2 скилидки счукан чесън
1 ч. л. сол
1 с. л. настърган джинджифил
2 ч. л. кориандър
2 ч. л. куркума
Ч1 ч. л. кимион
1.2 ч. л. карамфил
½ ч. л. кардамон
½ ч. л. черен пипер
450 г пилешко месо от бутчетата
150 г крем сирене Arla натурално
2 с. л. бадемово брашно
200 мл вода
бадемови люспи и пресен кориандър

Приготовление:

Нарежете лука и го запържете в олиото на средна температура около 10 мин. Добавете джинджифила и чесъна и гответе още 5 мин. Прибавете и останалите подправки и пържете, докато ароматите им се развият и смесят.

Нарежете пилешкото месо на хапки и го сложете в тигана с подправките. Пържете няколко минути, добавете крем сиренето, водата и бадемовото брашно, похлупете и гответе 10 мин. Добавете вода, ако сосът ви се стори прекалено гъст.

Сервирайте Кормата поръсена с бадемови люспи и кориандър.

Съвет: За гарнитура може да поднесете сварен ориз или индийски питки.

(в материала има продуктово позициониране)