Бананови мъфини с шоколадов ганаш

31 декември 2020 | 09:00
10092
0

Има причина да заложите на бананите при приготвянето на тези фантастични мъфини с шоколадов ганаш. Ароматът им е толкова пленителен, че със сигурност ще искате да се насладите отново и отново на този изкусителен сладък шедьовър.

Време за приготвяне: 55 мин.
Брой порции: 12


ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА

100 g масло Lurpak
3 яйца
170 g кафява захар
2 ч.л. ванилова захар
1 с.л. канела
125 g брашно
2 с.л. сушен кокос
1 ч.л. бакпулвер
2 узрели банана
още малко масло Lurpak за омазняване на формичката

За шоколадовия ганаш:
200 g шоколад
100 g масло Lurpak
500 ml сметана

КАК ДА ГИ ПРИГОТВИШ

1. За да приготвиш мъфините, разтопи маслото и остави да изстине.

2. Разбий яйцата, кафявата захар и ванилията до получаване на пухкава смес.

3. Смеси брашното, бакпулвера и сушения кокос и ги добави към яйчената смес.

4. Намачкай бананите и ги добави в сместа заедно с маслото.

5. Намажи формичката за мъфини и леко я поръси със захар.

6. Изсипи получената смес във формичките (като ги напълниш на 2/3) и печи мъфините в предварително загрята фурна на 180°C за 25-30 минути. Остави ги да се охладят и ги извади от формичката.

7. За да приготвиш шоколадовия ганаш, кипни маслото и сметаната.

8. Изсипи сместа върху шоколада и разбъркай добре. Остави да се охлади.

9. Разбъркай до получаване на кремообразна консистенция.

10. Изсипи в сладкарски пош и декорирай мъфините. Voilà!

(в материала има продуктово позициониране)

Най-четени