Необходими продукти:

110 гр. масло
1 с.л. зехтин
1 стрък праз лук, нарязан на ситно
450 гр. моркови, ситно нарязани или настъргани
3 ч.л. семена кимион
2 скилидки чесън, ситно смлян или счукан
2 ч.л. пресен или сушен копър, ситно нарязан
сол на вкус
110 гр. сирене „фета”, натрошено на ситно
50 гр. бадеми – печени и ситно накълцани
1 пакет кори за баница

Начин на приготвяне:

В тенджерка с дебело дъно сгорещете 50 гр. от маслото и зехтина и запържете в мазнината ситно нарязания праз за няколко минути.

Добавете сол на вкус. Добавете към изпържения праз морковите, кимиона и чесъна, захлупете тенджерката и оставете зеленчуците да се задушат 20 мин. на бавен огън, докато омекнат. За да не загорят, може да добавите 1-2 с.л. вода. Отдръпнете готовите зеленчуци от огъня, оставете ги да изстинат малко, после добавете към сместа копъра, сиренето и бадемите.

Разтопете останалото масло. Намажете един лист от корите с масло, отгоре сложете втори лист. Разрежете листата на ленти с ширина по около 5-6 см.

В единия край на всяка лента сложете 1 ч.л. от плънката и започнете да завивате листа по диагонал, така че да се получи триъгълна баничка.

Намажете баничката с разтопеното масло и я сложете в тава с незалепващо покритие. Направете и останалите банички по същия начин, докато свърши плънката. Печете във фурна 15 мин (до златисто) на 200градуса.