Сега е сезонът на боровинките, а, уверяваме ви, това са едни от най-полезните мъничета сред плодовете.

Ние се възползваме честичко от техните полезни свойства - имат витамин С и фибри, а има ли нужда да споменаваме за прекрасния им вкус?

Най-хубавото е, че боровинките не губят своите качества след замразяване, така че могат да се хапват на воля и в ледения си вид.

За да не се чудите как и вие да си хапвате повече от тези кисело-сладки плодчета, имаме подходяща рецепта, която ще ви очарова с аромат и вкус.

Ето и необходимите продукти:

500 грама ябълки (2 със средна големина, най-добре зелени с червени нишки)
300 грама боровинки
1 шушулка ванилия (намира се в диетичните магазини и тези със стоки от Далечния Изток)
75 грама пудра захар
сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Обелете ябълките и отстранете сърцевината им, след което ги нарежете на малки парченца.

Сложете ги в тенджера с подходящ размер заедно с всички останали продукти. Оставете на котлона при средна температура, докато леко започне да ври.

След това захлупете и изчакайте 15-ина минути. Не забравяйте да разбърквате често, за да не загори.

Отстранете ваниловата шушулка и изчакайте получената плодова смес да се охлади, след което сервирайте.

Можете да я поднесете с бита сметана, върху палачинки или гофрети, със сладолед.

Нашата любима комбинация е с овесени ядки и прясно мляко за закуска.