Автор
Woman.bg

Боровинков чийзкейк с крем сирене Arla и бял шоколад

Кой не обича чийзкейк? Ами ако е с боровинки - истински празник за небцето ни! Ще допълним този разкош с висококачествено крем сирене Arla и бял шоколад и ще се получи един наистина впечатляващ десерт, с който можете да очаровате гостите си или просто да се наградите с незабравимо сладко изкушение, което ще искате да приготвяте и отново, и отново. А сега да видим какво ще ни бъде необходимо за рецептата:

Продукти за основата:
150 g натрошени пълнозърнести бисквити
100 g масло Lurpak
Продукти за пълнежа:
150 g бял шоколад
150 g захар
600 g натурално крем сирене Arla
250 g cottage сирене
2 яйца
1 ванилова шушулка
Настъргана кора и сок от 1 лимон
Продукти за сироп:
100 g замразени боровинки
50 g пудра захар



Приготовление:
1. Поставете боровинките и пудра захарта в дълбок тиган и загрейте до завиране. Прецедете и оставете сиропа да изстине в хладилника.
2. Натрошете бисквитите до фини трохи.
3. Разтопете маслото и разбъркайте добре с трохите.
4. Поставете сместа във форма за печене с махащо се дъно (24 cm диаметър), като преди това постелите дъното с хартия за печене. Притиснете сместа за бисквитената основа за да стане плътна и гладка и изпечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 200° C.
5. Нарежете с нож белия шоколад на малки парчета и го разтопете в микровълнова печка или на водна баня.
6. Разрежете ваниловата шушулка по дължина, извадете семената от вътрешността й и ги разбъркайте със захарта, яйцата, cottage сиренето, натуралното крем сирене Arla, лимоновия сок и кората. Разбъркайте до получаване на гладка текстура и я прибавете към разтопения бял шоколад.
7. Намалете температурата на фурната до 150 ° C.
8. Изсипете пълнежа във формата за печене. Излейте половината от боровинковия сироп върху пълнежа. Печете в средата на фурната за около 30 минути.
9. Изключете фурната и оставете чийзкейка да престои около 30 минути там. Оставете да изстине напълно в хладилника и сервирайте с останалия сос от боровинки и пресни боровинки.

(в материала има продуктово позициониране)