Обикновено вечерята ни е доста по-лека от всяко друго хранене през деня.

Но, за да не ни омръзнат съвсем марулите и краставиците, ще поканим на трапезата френската заленчукова магия - Salade Niçoise.

Необходими продукти:

4 големи и твърди домата
3 средно големи сварени картофа
200 гр. сварен зелен боб
1 консерва риба тон
100 гр. обезкостени маслини
3 твърдо сварени яйца
8-10 рибки аншоа
няколко листа от маруля
сол, лимонов сок, зехтин за подправяне

Начин на приготвяне:

На дъното на едно голямо плато наредете измитите листа от маруля.

Върху тях наредете един пласт от нарязаните домати, а върху тях - пласт нарязани картофи.

Върху тях сложете зеления боб, а после и рибата тон. Най-отгоре се поставят маслините и нарязаните на четвъртинки яйца.

Подправете на вкус, оставяте да престои поне половин час. Малко преди сервирането я гарнирайте с рибките и я поръсете със ситно нарязан магданоз.

Тази салата има много варианти. Вместо зелен боб може да използвате зелени чушки, нарязани на кръгчета. Можете да използвате също така краставици, лук и моркови.