Няма нищо по-приятно от аромата на прясно изпечен домашен сладкиш! Идеалното допълнение към срещата ви с приятелка на кафе у дома или за споделени мигове с любимите хора. Насладете се на това вкусно брауни, приготвено по специална рецепта...
Необходими продукти:
200 г масло Lurpak
300 г захар
2 яйца
1 жълтък
120 г брашно
50 г какао
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
150 г едро смлян пекан
150 г натрошен шоколад
Брой порции: 8
Време за подготовка: 15 мин
Време за печене: 25-30 мин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170°C.
Разтопете в малка тенджера на слабо загрят котлон маслото Lurpak, заедно със 100 г захар.
В отделна купа разбийте оставащата захар с яйцата и жълтъка. Малко по малко добавете разтопеното масло към сместа с яйцата, като продължавате да бъркате, докато не се смесят напълно.
Добавете в сместа пресятото брашно, какао, бакпулвер и сол, както и половината пекани и половината шоколад. Размесете отново сместа с шпатула.
Постелете с хартия за печене тава с големина около 22 x 22 см и изсипете сместа в нея. Загладете повърхността и поръсете с останалите шоколад и пекани.
Печете 25-30 минути. Повърхността трябва да стане лъскава и леко напукана, а вътрешността да остане мека и не изцяло изпечена.
Оставете браунито да се охлади, преди да го нарежете.