Петък е и е време за вкусна следобедна закуска. А какво по-апетитно от чабата с гауда и яйчена салата.
Необходими продукти:
2 чабати
4 слайса гауда Arla
2 сварени яйца
100 гр. крема сирене Arla Light
1 домат, нарязан на кубчета
1 малка глава червен лук, нарязан на кубчета
2 с.л. кисело мляко
Сол и черен пипер
4 листа зелена салата
Начин на приготвяне:
Чабатите се разрязват на две. Върху едната половинка се подреждат по два слайса гауда, покрива се със листа зелена салата и върху тях се разпределя яйчената салата. Покрива се с другата половинка и се сервира.
Яйчена салата: Яйцата се нарязват на кубчета, поставят се в купа, добавят се крема сиренето, киселото мляко, нарязаните домат и лук. Всичко се обърква и се подправя със сол и пипер.