Петък е и е време за вкусна следобедна закуска. А какво по-апетитно от чабата с гауда и яйчена салата.

Необходими продукти:

2 чабати

4 слайса гауда Arla

2 сварени яйца

100 гр. крема сирене Arla Light

1 домат, нарязан на кубчета

1 малка глава червен лук, нарязан на кубчета

2 с.л. кисело мляко

Сол и черен пипер

4 листа зелена салата

Начин на приготвяне:

Чабатите се разрязват на две. Върху едната половинка се подреждат по два слайса гауда, покрива се със листа зелена салата и върху тях се разпределя яйчената салата. Покрива се с другата половинка и се сервира.

Яйчена салата: Яйцата се нарязват на кубчета, поставят се в купа, добавят се крема сиренето, киселото мляко, нарязаните домат и лук. Всичко се обърква и се подправя със сол и пипер.

(в материала има продуктово позициониране)