Перфектното решение за петъчна вечеря.

Време за подготовка: 15 мин.

Продукти за Дипа:

250 гр. краве сирене
150 гр. крем сирене Arla Лайт
Сокът на 1 лимон
1 ч. л. чили сос
125 мл. зехтин
Сол и черен пипер

За ментовото песто:

3 ч. ч. листа от мента
1 ч. л. сол
125 мл. зехтин

Приготовление:

Сиренето се натрошава и се слага в кухненски робот заедно с крем сиренето, чили соса и лимоновия сок. Блендира се, докато сместа стане хомогенна. Докато още се бърка, на тънка струйка се добавя зехтина, за около 5 мин за да стане сместа лека и пухкава. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и готовата смес се прехвърля в купа за сервиране.

За да се приготви ментовото песто, в блендер се слага ментата и солта и се пасира. Докато блендера работи, започва да се добавя по малко зехтин, докато се изсипе целият зехтин и всичко се смеси добре. Пестото се прехвърля в добре-затварящ се буркан и се прибира в хладилника. Преди да се използва е необходимо да се остави няколко мин. на стайна температура.

Дипът от сирена се поднася полят с ментовото песто, панер пресен хляб и зеленчукови гризини.

(в материала има продуктово позициониране)