Перфектното решение за петъчна вечеря.
Време за подготовка: 15 мин.
Продукти за Дипа:
250 гр. краве сирене
150 гр. крем сирене Arla Лайт
Сокът на 1 лимон
1 ч. л. чили сос
125 мл. зехтин
Сол и черен пипер
За ментовото песто:
3 ч. ч. листа от мента
1 ч. л. сол
125 мл. зехтин
Приготовление:
Сиренето се натрошава и се слага в кухненски робот заедно с крем сиренето, чили соса и лимоновия сок. Блендира се, докато сместа стане хомогенна. Докато още се бърка, на тънка струйка се добавя зехтина, за около 5 мин за да стане сместа лека и пухкава. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и готовата смес се прехвърля в купа за сервиране.
За да се приготви ментовото песто, в блендер се слага ментата и солта и се пасира. Докато блендера работи, започва да се добавя по малко зехтин, докато се изсипе целият зехтин и всичко се смеси добре. Пестото се прехвърля в добре-затварящ се буркан и се прибира в хладилника. Преди да се използва е необходимо да се остави няколко мин. на стайна температура.
Дипът от сирена се поднася полят с ментовото песто, панер пресен хляб и зеленчукови гризини.