Поднесен топъл или охладен, този летен и разкошен сладкиш запазва неподражаемото си очарование.

Продукти за 12-14 парчета:

За основата:
1 пакет натрошени бисквити или 1 пакет
100 г разтопено масло

За пълнежа:
4 опаковки крема сирене по 175 г
100 мл ром
4 яйца
150 г кристална захар
ванилия

За декорация: 300 г малини

Приготвяне:

Бисквитите се натрошават с блендер на дребни трохи и към тях се добавя разтопеното масло. С помощта на лъжица се разбърква добре. Поставя се хартия за печене на дъното на откопчаващ се тортен ринг и вътре се изсипва основата. Притиска се добре с лъжицата и се заглажда. Изстудява се в хладилник докато. Междувременно приготвяте сместа.

Изсипва се крема сиренето в купа, добавя се 100 мл ром, разбърква се с помощта на миксер, прибавя се захарта, ванилията и яйцата едно по едно, като след всяко се разбърква.

Формата за торта се изважда от хладилника, изсипва се сместа и фурната се загрява на 180 С. Чийзкейкът се пече за около 25-30 минути, докато краищата леко се зачервят или стегнат.

Охлажда се и се прибира в хладилник. Декорирайте с пресни малини. Преди поднасяне, полейте с кленов сироп по желание.

Да ви е сладко!