Чипс от кейл с прошуто, Castello бри и кресон

31 декември 2021 | 11:48
8552
0

Едно великолепно и неподражаемо предяствие за ценителите на добрата кухня, което ще превърне празниците в истинско тържество на духа и сетивата!

Продукти за 4 порции:

1 бр. Castello Бри White Creamy
12 листа кейл, сорт Магически черен
2 с.л. зехтин
6 слайса прошуто парма
кресон
ядливи цветя
сол
черен пипер



Приготовление:

1. Измийте добре кейла. Ако искате по-изискан вид на чипсa, оформете листата кейл в кръгла форма.

2. Поръсете листата кейл със сол, пипер и зехтин.

3. Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете хартия за печене в тава и подредете листата кейл. Печете за около 10 минути.

4. Нарежете сиренето Castello Бри на триъгълни парчета.

5. Върху вече изпечения чипс от кейл сложете на всяко листо половин парче прошуто парма, парче меко сирене Castello Бри, малко кресон. Декорирайте с ядливи цветя отгоре.

6. Поръсете със сол и черен пипер на вкус, преди да сервирате.

(в материала има продуктово позициониране)

Най-четени