Днес отваряме вратите на кухнята си, където заедно с PEPCO ще приготвим чудесна идея за вечеря - кюфтенца с фенел и кус кус. На помощ ще ни се притекат тиганите и тенджерите от най-новата брошура на популярния магазин.

Серията Peter Cook® съдържа висококачествени съдове за готвене на достъпни цени. Тенджерите и тиганите са с дълга гаранция, която също е символ на тяхното качество. При покупка получавате 5 години гаранция за колекция Stainless Steel 304 и 3 години за колекции Marble и Pro Line.

Съдовете от линията Peter Cook® са с трислойно незалепващо покритие и ергономични незагряващи дръжки и биха могли да се превърнат в незаменими помощници във вашата кухня. Те са подходящи за всякакъв вид котлони и са с класически дизайн, който би могъл да се впише във всеки интериор.

Кюфтенцата с фенел и кус кус са чудесна идея за вечеря, тъй като едновременно са нестандартни и отнемат само 20 минути за приготвяне.

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4

Продукти:

80 г пресни хлебни трохи
50 мл прясно мляко
2 ч.л. семена фенел
1 с.л. сол на люспи
600 г свинска кайма
2 ч.л. мед
5-6 клонки магданоз
2 с.л. зехтин
2 стръка пресен лук

За кус куса

230 г едър кус кус
2-3 с.л. зехтин
Кора от 2 лимона
1 ч.л. сол
40 г пармезан

Начин на приготвяне:

Сложете солта и фенела в хаван и стрийте добре.

Налейте млякото при хлебните трохи, разбъркайте и оставете да се накиснат.
Нарежете лука на тънки колелца, а магданоза нарежете на ситно. Добавете ги към каймата, сложете хлебните трохи и стритите сол и фенел, а накрая и меда, разбъркайте добре.

Оформете еднакви по големина кръгли кюфтенца и подредете в плитък съд.

В тиган с незалепващо покритие сложете половината зехтин и загрейте на средно силен огън. На части изпържете кюфтенцата за 10-12 минути, като обръщате често, за да покафенеят добре от всички страни.

Сварете кус куса в кипяща подсолена вода според инструкциите на опаковката, отцедете и в купа смесете със зехтина и настърганата кора на единия лимон. Разбъркайте и разпределете в чинии за сервиране.

Към всяка порция сложете няколко кюфтенца, поръсете с още лимонова кора и настърган пармезан.

*Предложенията за домакински съдове на PEPCO ще бъдат налични от 4.03.2021 до 17.03.2021 г. или до изчерпване на количествата.

(в материала има продуктово позициониране)