Предлагаме ви в днешния ден да влезем заедно в кухнята, където да се вдъхновим за нови кулинарни приключения с предложенията от най-новата брошура на PEPCO.

В нея е включена колекцията тенджери и тигани Peter Cook®, която предлага висококачествени съдове на достъпни цени. Те са с мраморен дизайн и са подходящи за ежедневно готвене у дома. Освен това имат трислойно незалепващо покритие и ергономични незагряващи дръжки.

Съдовете Peter Cook са подходящи за всякакъв вид котлони и могат да се превърнат във вашите най-верни приятели в кухнята. Допълнително предимство е, че при покупка получавате дълга гаранция - 5 години за колекция Stainless Steel 304 и 3 години за колекции Marble и Pro Line.

Днес, заедно с PEPCO, ви предлагаме идея за романтична вечеря, която можете да приготвите за половинката си без повод. Продуктите в рецептата са за четири порции, така че предложението е чудесен вариант и за семейна вечеря у дома.

Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4


Продукти:

500 г скариди
4 с.л. зехтин
4 скилидки чесън
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
60 г масло
100 мл бяло вино
Сок от 1/2 лимон
1 ч.л. пушен пипер
1 ч.л. сол на люспи
1 с.л. ситно нарязан магданоз

За сервиране:

Сварен басмати ориз
Лимон
Прясно смлян черен пипер
Ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Почистете и обелете скаридите, като може да оставите опашката. Разрежете по дължина и махнете вената. Прехвърлете скаридите в купа и добавете половината зехтин, 1 скилидка пасиран чесън, солта и пушения пипер. Разбъркайте добре и оставете да се овкусят за 20 минути, докато приготвите соса и сварите ориза.

В тиган с незалепващо покритие загрейте останалите 2 с.л. зехтин и 20 г от маслото на висока температура. Добавете главите и обелките от скаридите и запържете за 5-6 минути, за да извлечете вкуса от тях.

Налейте виното и оставете за 2-3 минути, докато алкохолът се изпари и добавете лимоновия сок. Разбъркайте и прецедете соса. Върнете го в тигана и оставете на средно силен огън, за да се редуцира. Прибавете студеното масло и оставете да се разтопи в соса.

В друг тиган сложете овкусените скариди и гответе 2 минути. Обърнете ги и оставете за още минута, докато променят цвета си.

В чиния за сервиране сложете от сварения ориз и поръсете с прясно смлян черен пипер.

Отгоре поставете по 4-5 скариди за порция, поръсете със ситно нарязан магданоз и добавете резенче лимон. За финал полейте скаридите със сос. Поднесете веднага.

*Предложенията за домакински съдове на PEPCO ще бъдат налични от 4.03.2021 до 17.03.2021 г. или до изчерпване на количествата.


(в материала има продуктово позициониране)