Днес продължаваме с втора част на сладкия материал за десертите с шоколад, които можете да приготвите бързо сами вкъщи.

Първа част можете да видите тук

Шоколадов коктейл

Разбийте 100 гр. разтопен шоколад с 4 топки ванилов сладолед и 4 супени лъжици мляко. Пийте коктейла веднага, без да се замисляте за калориите.

Горещ шоколад

Сложете по 2 супени лъжици разтопен шоколад в 2 чаши, залейте с вряло мляко, разбъркайте и украсете отгоре с бита сметана.

Шоколадова мечта

Разтопете 200 гр. шоколад в 350 мл. мляко. Добавете 1 супена лъжица желатин и бъркайте, докато не се разтвори. Разбийте 4 яйчени жълтъка с 90 гр. захар. Добавете шоколадовото мляко и оставете сместа на студено, докато не изстине напълно. После добавете 250 мл. бита сметана, разпределете сместа в декоративни купички и охладете десерта в хладилник.



Шоколадови кроасани

Увийте продълговати парчета шоколад (от 4 парченца) в правоъгълник от столистно тесто. Подредете кроасаните в тава с шева надолу и печете на температура 200 градуса, докато тестото не бухне и не се изпече. Оставете кроасаните на стайна температура за 5 минути, преди да ги сервирате.

Шоколадови сладки

Разтопете 400 гр. шоколад и добавете 200 гр. дребни бонбони маршмелоу, 150 гр. счукани лешници, 75 гр. захаросани вишни и 75 гр. кокосови стърготини. Смесете добре всичко и го разпределете равномерно в намазана с мазнина тава. Оставете в хладилника, докато не се втвърди. После нарежете блата на квадрати и сервирайте.