Необходими продукти:
800 г картофи
1 щипка сол
1 с.л. зехтин
1 с.л. червен пипер
1 с.л. лют червен пипер
1 с.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите се почистват и нарязват на резени с около 2-3 мм дебелина.
Слагат се в купа, добавя се 1 с. л. от зехтина, червения пипер, лютия червен и черен пипер. Посолява се и се разбърква.
В голяма тава се поставят два слоя фолио за печене. С останалия зехтин се намазнява горният слой и върху него се поставят картофите.
Пече се в предварително загрята на 200 ºС фурна за15 минути, след което картофите се объръщат и фурната се намалява до 180 ºС.
Пече се още 15 минути, докато картофите станат златистокавяфи и хрупкави.