Домашен селски хляб

16 ноември 2021 | 07:57
10823
0
снимки: Pixabay
0

Необходими продукти:

2 1/2 ч.ч. бяло брашно
1 с.л. масло
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. суха мая
180 мл вода
олио

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява и към него се добавя разтопеното масло. Сместа се втрива с пръсти до получаване на трохи.

Добавят се захарта, солта, маята и внимателно се сипва водата. Омесва се тесто, което се поставя в намазнена с олио тавичка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато увеличи обема си.

След това тестото се прехвърля в намаслена и посипана с брашно форма за печене.

Отново се покрива с кърпа и се оставя да втасва.

Хлябът се пече в предварително загрята фурна на 200 ºС. След 20 минути градусите се намаляват на 190 ºС и се покрива с фолио. Пече се до готовност.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени