Доматена крем супа с босилек и пармезан

14 септември 2018 | 06:20
видяна 1161
коментари 0
снимки: Pixabay

Необходими продукти:

3 с.л. зехтин

2 гл. лук червен

3 ск. чесън стар

1 бр. домати консерва

4 ч.ч. бульон пилешки

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер млян

1 ч.ч. сметана течна

1/2 вр. босилек

100 г пармезан

Начин на приготвяне:

Зехтина се загрява на средна температура в голяма тенджера. Добавя се нарязания лук и се подправя със сол на вкус. Разбърква се периодично, докато лукът омекне и покафенее. Добавя се чесъна за 1 минута и се разбърква.

Добавят се доматите и пилешкия бульон. Подправя се с още малко сол и прясно смлян черен пипер. Супата се оставя да кипне, след това температурата се намалява и се оставя да покъкри 15 минути, може и за по-дълго.

Сместа се пюрира, като това може да се направи директно в тенджерата. Ако се пюрира в отделен съд, супата се връща обратно в тенджерата.

Добавят се сметаната и босилека и се оставя да се вари още 15 минути, за да се сгъсти.

Сервира се веднага, гарнирана с пармезан и свеж босилек.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?