Днес ви представяме рецепта на Михаела Белорешка от Good Natured Food за вкусен десерт, с който да зарадвате близките си при първа възможност.

Време за подготовка: 20 минути

Време за приготвяне: 20 минути

Общо време: 40 минути

Необходими продукти:

За муса:

500 гр (2 опаковки) крем сирене Arla Натурално 250 g XL
200 гр заквасена сметана
1 ч.ч. мед
1/4 ч.л. семена ванилия
сок и кора от 1 лимон

1 ананас
1 манго
4 плода киви
200 гр ягоди
200 гр боровинки
200 гр червено грозде без семки
орехи, какаови зърна и кокосови стърготини за поръсване

Начин на приготвяне:

Всички плодове се измиват, почистват и нарязват на дребни кубчета около 1 см.
Крема сиренето се разбива с миксер до пухкав крем.
Прибавят се сметаната, медът, ванилията и сокът и кората от лимон.
Разбива се, докато всичко се хомогенизира и се получи пухкав и лек крем.
В прозрачна купа или голям буркан се редят ред плодове ред мус, докато се подредят всички цветове.
За по-прецизни слоеве използвайте пош.
Поръсва се с хрупкавия топинг и се хапва веднага.

Бележка:

Мусът може да се направи и в по-малки чашки като индивидуални порции.

(в материала има продуктово позициониране)