Автор
Woman.bg

Една невероятна история за любимия ви коктейл с текила

Слънце, плаж и изящен коктейл…Това не е просто мечта, а реалността на Bedroom beach. Най-стилният плаж в България е еталон за изумителни коктейли. Асортиментът съдържа над 20 микс напитки с елитни съставки, а някои от тях са истински хит сред туристите. Огромни меки легла край басейна, балдахинови завеси, гледка към необятната морска шир и музика, която е в унисон с вашето настроение за плаж. Всичко това обаче няма да е толкова съблазнително без една ледена Маргарита. Ето и оригиналната рецепта на един от най-прочутите коктейли.

Коктейл Томис Маргарита

Продукти:

60 мл. Текила

25 мл. Фреш лимон

15 мл. Нектар от агаве



Начин на приготвяне:

Сложете всичко в шейкър и разбийте много добре. Коктейлът се сервира в ретро чаша. Гарнира се с венец от сол и дехидратиран лайм

Малко история...

Коктейлът Томис Маргарита е създаден през 1990 г. от Хулио Бермежо, който го кръщава на семейния си мексикански бар в Сан Франциско и неизвестна жена на име Маргарита. По това време заведението е обявено за най-доброто място за текила в света. Обикновено го сервират със салса и тортила. Текилата, от своя страна, всеизвестно е националното мексиканско питие. Стилът на пиене на текила се свързва и със секси игри - вместо сол върху ръката, сол се слага ювърху корема на жената, мъжът близва, после обръща шотчето, сложено между гърдите ѝ.

Истинската текила се прави само от суровина от растението агаве, при това от точно определен сорт синьо агаве – Agave tequilana Weber. То расте в региона около град Текила в Мексико (65 км северно от Гуадалахара). Прилича на кактус, заради дългите си остри листа. Готов е за беритба едва към десетата година, когато може да достигне 70-100 кг. Натрупва огромно количество сок в месестата си част в ствола, който се издува като ананас. Мексико има закони, които определят в точно кои райони може да се отглежда синьо агаве.