Това е една специална рецепта за салата с риба тон, в която, сигурни сме, ще се влюбите. Сподели ни я шеф готвач Ангел Грозев, който се грижи за менюто и вкусните предложения на Bedroom Beach. Той има 12 години опит в кулинарията. За него няма тайни в италианската, азиатската и руската кухня, но не може да скрие пристрастията си към френската. Определя я като най-добрата в целия свят. За него най-ценни са усетът към детайла и екипът, с който работи. Ето и неговата страхотна рецепта за салата с риба тон.
Салата с риба тон
Съставки:
Филе от жълтоперест тон
Маруля (сърцевина)
Едамаме
Няколко чери домати
1 сварено яйце
Азиатски дресинг
Бял и черен сусам
Маслини Каламата, обезкостени
Естрагон
Сусамово масло
Джинджифил
Зехтин.
Кафява захар
Лимонов сок
Фиш сос
Сирача сос
Всички продукти за дресинга се слагат в блендер и се пасират. Сместа се охлажда за около 2-3 часа.
Начин на приготвяне:
В купа слагаме цели листа от сърцевината на марулята (избираме по-малките), добавяме едамамето, маслините и овкусяваме с дресинга, като внимателно объркваме. След това в чиния подреждаме във височина листата, разпръскваме отгоре небрежно зеленчуците и поливаме със соса.
Подреждаме няколко чери домата и едно яйце, разполовени, и поръсваме с микс от сусама.
Рибата тон се изпича на тиган или плоча със сусамово масло буквално за 10 секунда от всяка страна. След като е запечатана, рибата се овалва в естрагон, разрязва се на две по диагонал и се поставя най-отгоре на салатата.
Да ви е сладко!