Мммм, кой не обича пилешки крилца, особено с пикантна коричка! Сочни и вкусни, можете да ги имате за нула време, а сусамът в добавка само ще подсили удоволствието.

Продукти: 500 гр. пилешки крилца, 1 с.л. олио, 1 с.л. червен пипер, 180 мл. газирана вода, 35 мл. соев сос, 20 гр. сусам.

Начин на приготвяне:

Пилешките крилца се пускат в тиган със загрято олио и се поръсват с пипера. Пържи се 5-8 минути, като периодично се разбърква. Отделно в купа се смесват газираната вода и соевият сос. Добавят се в тигана с крилцата и се готви още 15 минути, като продължаваме да бъркаме. Намаляваме температурата на котлона, поръсваме със сусама и държим така още 5-10 минути, докато крилцата се глазират.

Сервират се горещи.