Рибата трябва да присъства на трапезата ни поне веднъж седмично. А ако ястието с нея е така вкусно като това, което днес ви представяме - грилована сьомга с чийз дип, може и по-често.

Продукти:

600 гр. филе от цьомга с кожа
щипка сол
щпка черен пипер

За салатата:

200 гр. зимна ряпа дайкон
200 гр. карфиол
1 връзка репишки
40 гр. рукола
2 с. л. нарязан див лук
3 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок
½ ч. л. сол

За дипа:

200 гр. крем сирене с Arla Light
100 мл. заквасена сметана
сокът на половин лимон
черен пипер

Приготовление:

Зимната ряпа дайкон се обелва и заедно с репичките и карфиола се нарязва на слайсове. От зехтина, лимоновия сок и солта се приготвя дресинг и с него се заливат зеленчуците. Объркват се добре и се прехвърлят в купа за сервиране. Отгоре се слагат листата рукола и нарязаният див лук и се разбърква отново.

Съставките за дипа се смесват, всичко се разбърква добре и се прехвърля в купа за сервиране

Филето от сьомга се нарязва на 4 равни части, подправя се със сол и черен пипер и се слага върху нагрят грил тиган с кожата нагоре. Филетата се пекат 2-3 минути от едната страна и се обръщат от другата за още 2-3.

Сервират се веднага със свежата салата и чийз дипа.

(в материала има продуктово позициониране)