Автор
Woman.bg

Гриловани броколи със синьо сирене и печени лешници

Ако искате да приготвите нещо вкусно, нещо специално и нещо красиво, това е вашата рецепта. Можете да я приготвите и за любим човек като изненада.

Продукти за 4 порции:
500 г броколи
150 г Castello Danish Blue
2 с.л. зехтин
50 г печени лешници
3 с.л. нарязан магданоз
Кората на 1 лимон
3 с.л. соев сос
100 мл зехтин
2 с.л. сусам



Приготовление:

Броколите се накъсват и се поставят в намазан със зехтин чугунен тиган. Тиганът се слага на BBQ-то (или в силно сгорещена фурна) за около 10 мин.

Върху броколите се разпределя синьото сирене, покриват се с фолио и се оставят на недиректен огън (или на 150°С във фурна) за около 5-7 мин.

Лешниците се натрошават и се смесват с лимоновата кора и магданоза.

Приготвя се дресинг от зехтина, соевия сос и сусама. Горещите броколи се подправят с дресинга, поръсват се с ядките и се сервират.