Необходими продукти:

5 ч.ч. бульон пилешки
1 ч.ч. ориз
3 бр. яйца
1.50 бр. лимон
1/2 бр. лимонова кора
1/4 ч.л. сол
3 щипка бял пипер

Начин на приготвяне:

Пилешкият бульон се кипва и се прибавя ориза (непълна ч.ч.). Вари се и се разбърква в продължение на 2 минути, след това температурата се намалява и се оставя да къкри 15-20 минути, или докато оризът омекне.

В купа се разбиват белтъците, докато станат на пяна. Добавят се жълтъците и се разбива до гладка смес.

Постепенно се добавят лимоновия сок и ½ от къкрещия бульон.

Супата се маха от котлона и постепенно се прибавя яйчената смес, като се разбърква постоянно в продължение на 1 минута.

Добавя се лимоновата кора и се подправя със сол и бял пипер на вкус.

Сервира се веднага.

По желание, към супата може да се добави пилешко филе (от гърдите), сварено и накъсано.