Придайте вкус на ястията с малко подправки!

Представяме ви неустоима комбинация от уасаби и съомга от консерва, богата на омега-3 мастни киселини- една от ценните съставки на нашата диета. Корите във формата на черупка обгръщат вкусната смес и правят хапките приятно хрупкави.

Приготвяне: 10 мин.
Готви се: 7 мин.
Общо: 17 мин.

Необходими продукти за 5 порции (по 3 хапки на порция):

1 консерва или торбичка (170г - 210г) розова или червена съомга, изцедена и на парчета
110г леко крема сирене Нъофшател, меко
4 бр. праз лук, нарязан на ситно
2 ч. л. соев сос с ниско съдържание на натрий
2 ч. л. оризов оцет
1 ½ ч. л. паста уасаби
1 кутия (55г) кори във формата на черупки

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 175 С.
2. В средно голяма купа смесете съомгата, крема сиренето, праза, соевия сос, оцета и пастата уасаби на вкус.
3. Напълнете всяка черупка с пълна супена лъжица от сместа и ги сложете в тава за печене. Оставете да се пекат за 5 до 7 минути или докато корите добият златист цвят, а пълнежът стане горещ. Сервирайте веднага.

Полезен съвет:

Сместа със съомгата може да се приготви предварително и да се използва в непредвидени случаи. Съхранявайте я в херметически затворен контейнер в хладилника, а когато се наложи, просто напълнете черупките със сместа и ги опечете като следвате инструкциите по-горе.