Хавайски кокосов ориз

14 октомври 2009 | 09:00
5408
0
0

Все ни се струва, че първите прехвръкнали снежинки навън все още не се водят за официален първи сняг.

Друго си е да завали едно хубаво, така на парцали.

Но в чест на белите мечки и дошлата зима искаме да си доставим едно хавайско удоволствие.

Като не можем да отскочим до прословутите острови, поне ще похапнем едно от традиционните им ястия.


Необходими са ви:

2 ч.ч. ориз басмати
2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. кокосово мляко
2 с.л. олио
1 ч.л. кимион
1 пръчица канела
1/2 ч.л. кардамон
1 ситно нарязана червена люта чушка
1 морков
1 ч.ч. замразен грах
1 ч.л. сол
4 с.л. кокосови стърготини

Как да го приготвите:

Загрейте олиото и в него запържете за няколко секунди кимиона, канелата и карадамона.

Добавете нарязаните чушка и морков. Сипете измития ориз, кокосовото мляко, солта и водата.

Всичко това оставете да къкри под капак за около 10 минути.

Добавете след това граха и след още 5 минути къкрене оризът е готов. Сервирайте го поръсен с кокосови стърготини.

 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени